Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Trojka chce trumfnout svůj loňský zápis do České knihy rekordů, svolává na náměstí Mikuláše, čerty a anděly

Centrální plzeňský obvod se v loňském roce zapsal do knihy rekordů, když úspěšně svolal na náměstí Republiky 178 Mikulášů, čertů a andělů. Letos by chtěli tento úspěch překonat a vyzývají proto zájemce, aby se v kostýmech dostavili v pondělí 4. prosince ke katedrále sv. Bartoloměje. Pořadatelé lákají na spoustu zábavy, soutěže i třeba horký nápoj zdarma.

„Každý, kdo přijde na náměstí mezi 16:00 až 18:30 v kostýmu Mikuláše, čerta nebo anděla, obdrží po registraci Certifikát pravosti a voucher na jeden pekelně horký nápoj zdarma. Pro děti bude připravený mošt, pro dospělé oblíbený svařák,“ zve všechny Plzeňany i návštěvníky města starosta Trojky David Procházka (ANO).

Dohlížet na splnění regulí bude komisař agentury Dobrý den, která registruje české rekordy. Aby bylo vše platné, musí lidé přijít v kompletním převleku. „Na děti čekají profesionální mikulášské skupiny s nadílkou od třetího městského obvodu zdarma. Rodiče mohou využít příležitosti a předat jejich prostřednictvím i své vlastní balíčky,“ doplnil místostarosta třetího obvodu Pavel Šrámek (Piráti). Chybět nebude ani mikulášský fotokoutek.

Program odstartuje dětská diskotéka. Od 17:00 vypukne na podiu Pekelná show s Techmanií a od 17:30 se můžete těšit na adventní koncert Báry Zemanové a jejího bandu. „Poté vyhlásí vedení třetího městského obvodu nejhezčí dětské a dospělé kostýmy – děti, které zvítězí, se mohou těšit na rodinou vstupenku do Techmania Science Center, dospělí mohou vyhrát lístky na skvělou komedii do Měšťanské besedy,“ upřesňuje místostarosta Ondřej Ženíšek (TOP 09) .

Mikulášskou show se Trojka letos rozhodla udělat o den dříve. „A to z toho důvodu, aby mohly na náměstí dorazit i jinak vytížené mikulášské družiny a samozřejmě i děti, které budou 5. prosince očekávat nadílku doma,“ vysvětluje místostarosta Ladislav Nový (STAN). Akce skončí vyhlášením počtu převleků a společnou fotografií všech Mikulášů, andělů a čertů.

Ohodnoť článek

Štítky čerti, rekord, rekordní počet Mikulášů, čertů a andělů, Česká kniha rekordů, MO Plzeň 3

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trojka chce trumfnout svůj loňský zápis do České knihy rekordů, svolává na náměstí Mikuláše, čerty a anděly  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.