Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vstupné z karnevalu pomohlo dětem ve finanční nouzi, obvod částku zdvojnásobil

PR článek

Dvěma dívkám, jejichž rodiny bojují s těžkou finanční situací, pomohl slovanský obvod. A to díky štědrosti účastníků maškarního karnevalu. Na dobrovolném vstupném se podařilo vybrat neuvěřitelných 16 tisíc korun. Vedení obvodu navíc tuto částku zdvojnásobilo.

Historicky první maškarní karneval, který pořádal v únoru přímo městský obvod Plzeň 2 – Slovany, se vydařil na výbornou. Účast dětí v maskách byla obrovská a kulturní dům Šeříkovka praskal ve švech. A dozvuk této akce, na níž se vybíralo pouze dobrovolné vstupné, je snad ještě lepší. Návštěvníci v pokladně zanechali úžasných šestnáct tisíc korun.

„Chtěla jsem, aby vybrané peníze udělaly radost někomu, kdo je potřebuje. Oslovili jsme proto 13. základní školu, protože víme, že někteří její sociálně slabší žáci si nemohou dětství užívat tak, jako jejich vrstevníci. Napadlo mě, že by bylo hezké, takového školáka finančně podpořit,“ popisuje místostarostka Slovan Eva Trůková, která svou myšlenku představila vedení městského obvodu.

Ideu tuto částku znásobit a pomoci tak hned dvěma dětem, pak doplnil starosta slovanského obvodu Lumír Aschenbrenner. „Jsem velmi rád, že celá Rada našeho obvodu s mým návrhem souhlasila a složila se na pomoc dalšímu žákovi. Vybranou částku na karnevalu jsme tedy zdvojnásobili,“ říká starosta. 

Děti, které obvod svým peněžním darem potěšil, vybrala ředitelka školy Zdeňka Vrátníková. „Jedná se o dvě žákyně. První je ze třetí třídy. Dívenka je v péči babičky, je velmi hodná, ochotná, do školy chodí pravidelně a s její babičkou je velmi dobrá komunikace. Problémy s financemi jsou patrné z placení obědů po částech nebo ze zpožděné platby za družinu a podobně,“ představuje ředitelka školačku, kterou podpoří peníze vybrané ze vstupného na karneval.

Druhá dívka navštěvuje sedmou třídu. Také ona je milou, poctivou žákyní, která plní své školní povinnosti a nemá absence. Její rodina měla problémy se zaplacením školních sešitů a vloni nemohla kvůli finančnímu nedostatku se svými spolužáky ani na školní výlet. Příští školní rok pro ni bude jistě veselejší, a to díky částce, na níž se složili členové Rady městského obvodu Plzeň 2 – Slovany.

Šeky oběma děvčatům předalo vedení slovanského obvodu v čele se starostou Lumírem Aschenbrennerem v úterý 27. června 2023.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MO Plzeň 2

Štítky MO Plzeň 2, finanční pomoc, maškarní karneval, děti ve finanční nouzi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vstupné z karnevalu pomohlo dětem ve finanční nouzi, obvod částku zdvojnásobil  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.