Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Novým generálním ředitelem Plzeňské teplárenské je Václav Pašek

Novým generálním ředitelem Plzeňské teplárenské a.s. se stal sedmapadesátiletý Václav Pašek, dosavadní výkonný ředitel firmy. Vedl Plzeňskou energetiku, s níž tehdy stoprocentně městská teplárna v roce 2018 fúzovala. Na základě své žádosti skončil k 31. prosinci ve funkci generálního ředitele Tomáš Drápela, řekla mluvčí podniku Petra Siegerová. Plzeňská teplárenská je největším dodavatelem tepla na západě Čech a zásobuje téměř 50 tisíc domácností.

"Václav Pašek působí v energetice více než 30 let," uvedla Siegerová. Vystudoval Fakultu elektrotechnickou Vysoké školy strojní a elektrotechnické v Plzni, dnes Západočeské univerzity, kde absolvoval také doktorské studium. Po škole nastoupil jako technik elektrických rozvoden ve Škodě Plzeň - provozu energetika. Vypracoval se na výrobního ředitele této společnosti, později výrobního ředitele akciové společnosti Plzeňská energetika, kde od roku 2008 zastával funkci generálního ředitele.

Tomáš Drápela pracoval v Plzeňské teplárenské od roku 1996, od roku 2001 byl jejím generálním ředitelem. S podnikem bude nadále spolupracovat jako předseda výkonné rady Teplárenského sdružení ČR, jímž se stal předloni v prosinci. Jde o zájmové sdružením právnických osob v teplárenství, které podporuje podnikání v odvětví zásobování teplem. Jeho členové dodávají teplo do 150 měst a obcí.

Plzeňská teplárenská vyrobila a dodala v roce 2018 téměř 2,8 milionu GJ tepla, meziročně mírně méně. Roční spotřeba uhlí je kolem 340.000 tun, biomasy firma spaluje asi 235 tisíc tun a pomáhá jí také spalovna komunálního odpadu. Ve firmě má od předloňského listopadu 35procentní podíl společnost miliardáře Daniela Křetínského EP Infrastructure, zbytek drží město. Křetínského skupina vložila do fúzované firmy svoji Plzeňskou energetiku a 600 milionů Kč. Podnik neměnil ceny tepla od roku 2015. Lidé platí 515 Kč/GJ včetně DPH. Nižší cenu tepla než Plzeň má v ČR jen Hradec Králové, tedy Elektrárna Opatovice.

Autoři | Foto plzen.eu

Štítky ČR, teplo, personální, firmy, Plzeňská teplárenská, generální ředitel, Václav Pašek, energetika, Česko, Plzeň, Daniel Křetínský, Západočeská univerzita v Plzni, Škoda, Elektrárna Opatovice nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novým generálním ředitelem Plzeňské teplárenské je Václav Pašek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.