Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Užijte si zábavné sportování s Resorting games a triky Maxima Habance

PR článek

Parádní lyžovačka na čistých horách! Na to se můžete těšit tuto zimní sezónu v českých skiareálech. Stačí tak málo, třídit odpad! Navíc si můžete užít parádní sněhové radovánky a zahrát si Resorting games - recyklované zimní sporty nebo recyklovaný kvíz a odnést si za to odměnu s podílem recyklovaných plastů a speciální medaile. Naučíte se triky od profi skateboardisty Maxima Habance a můžete každý týden vyhrát i celodenní skipasy! Akce s atraktivním programem se konají pod hlavičkou Třídíme na sněhu a jejich smyslem je osvěta v oblasti třídění a recyklace odpadu.

I při sportu vzniká odpad. Dáte si pití z plastového kelímku nebo lahve, sníte sušenku a obal zůstane. I proto jsou ve volnočasových resortech v celé České republice umístěné od roku 2020 unikátní tříkoše na třídění odpadů vyrobené téměř stoprocentně z recyklovaných plastů. Třídit do nich můžete použité plastové a papírové obaly, v některých areálech také plechovky a kovy. Platí to i o lyžařských areálech.

Provozovatelé, kteří jsou zapojeni do projektu Třídíme na sněhu odpad pravidelně svážejí do větších kontejnerů a odtud pak putuje na dotřiďovací linku a k recyklaci. Resorty díky tříkošům ušetří každý rok nejen naši přírodu, ale také nemalé peníze za svoz a skládkovné směsného odpadu.

A proč se vyplatí třídit?

Díky správnému třídění odpadů bylo jen v uplynulém roce ušetřeno 30 km2 přírody v Česku! Třídění odpadů šetří přírodní suroviny.

Recyklací papíru zachráníte stromy v lesích. Lze jej dokonce recyklovat až sedmkrát, to je pěkná řádka zachráněných stromů. Papír patří do modrého koše.

Vytříděné sklo a hliníkové plechovky zase ušetří primární výrobní zdroje, jako například sklářský písek nebo bauxit. Díky recyklaci plechovek je možné ušetřit až 95 % energie oproti výrobě nových produktů a sklo je dokonce možné recyklovat donekonečna.

Recyklací plastů se zase nespotřebuje tolik ropy nutné k jejich výrobě. Vytříděná PET lahev je jednou z nejžádanějších surovin pro výrobu recyklovaných výrobků. Tak nezapomeňte, patří do žlutého koše. Třeba právě z vaší PET lahve vznikne nové oblečení, nová PET lahev nebo třeba interiér nového vozu. Vytříděný kelímek z plastu se zase následně rozemele do vloček a pak se využije jako surovina k výrobě potravinových obalů nebo ve stavebnictví.

A rozhodně se vyplatí třídit i třeba polystyrenový kelímek od kávy. V přírodě se totiž nikdy nerozloží, ale po rozdrcení se může opět využít jako obal nebo jako součást tepelné izolace ve stavebnictví.

Třídění na sněhu, je malým krokem pro nás, ale velkým skokem pro přírodu!

A kde najdete tříkoše v roce 2023 a můžete tam tedy třídit?

Třídit odpady můžete v resortech na celém území České republiky, nechybí některé skiareály v Krkonoších, Beskydech, Jeseníkách a Krušných horách, ale i na Vysočině.

Přesný přehled skiareálů zapojených do projektu najdete na www.tridimenasnehu.cz/#kde-tridit.

Užijte si zábavu a vyhrajte skipasy a recyklované odměny

Celou zimu si užijte zábavu i třídění na sněhu. Každý víkend v jiném areálu můžete za třídění odpadů získat zajímavé ceny a také si užít zábavu plnou pohybu.

Vždy v sobotu a v neděli od 9 do 16 hodin si mohou děti i dospělí vyzkoušet recyklované zimní sporty nebo recyklovaný kvíz a odnést si za to odměnu s podílem recyklovaných plastů a speciální medaile! Vyzkoušejte snowskate, slalom na lyžích, biatlon nebo hokej.

Navíc každou celou hodinu od 10 do 14 hodin získá jednodenní skipas ten, kdo jako první zvládne vytříděný trik na snowskatu. Vylosuj si na stánku kartu s úrovní vytříděného triku podle Maxima Habance a hraj Resorting Game!

Kdy a kde se můžete těšit na Resorting Games a vyhrát ceny?

  • Velké Karlovice 4.-5.2.
  • Deštné v Orlických horách 11.-12.2.
  • Ještěd 18.-19.2.
  • Bílá  25.-26.2.
  • Pec pod Sněžkou 4.-5.3.
  • Dolní Morava 11.-12.3.
  • Černá hora 18.-19.3.

Ohodnoť článek

Štítky odpad, plast, recyklace, Česko, Eko-kom

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Užijte si zábavné sportování s Resorting games a triky Maxima Habance  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.