Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Plzni proběhne debata na téma EU a její odpovědnost za vlastní obranu

Již v úterý 17. prosince se v Plzni bude konat veřejná debata ze série Café Evropa, a to na téma „Evropská unie a její odpovědnost za vlastní obranu“. Debata začne v 17:00 a odehraje se v prostorách Kulturky Západočeské univerzity na Sedláčkově ulici 19 v Plzni.

Akce se mimo jiné dotkne toho, zda vůbec dokáže Evropská unie sama čelit hrozbě nestability v okolních regionech? Jak pokročily ambice na vytvoření společné evropské armády? Jakou roli hraje v otázce naší obrany NATO a jakou důležitost bude mít v budoucnu? A jak Česká republika přistupuje k novým bezpečnostním výzvám?

Pozvání do diskuze v Plzni přijali David Konecký, zahraničněpolitický ředitel z Ministerstva zahraničních věcí České republiky, a Matúš Halás, výzkumný pracovník a vedoucí Centra evropské bezpečnosti Ústavu mezinárodních vztahů.

Café Evropa je formát debatování pro širokou veřejnost, který má za cíl neformálním způsobem zatraktivnit diskutování důležitých témat většímu okruhu posluchačů. Do debaty se zajímavými osobnostmi se můžete přímo zapojit a  během akce, se můžete těšit na čerstvou kvalitní kávu, čaj a drobné občerstvení. Debaty Café Evropa organizuje Zastoupení Evropské komise v České republice spolu s Institutem pro evropskou politiku EUROPEUM, zde v Plzni také ve spolupráci s našimi regionálními partnery Europe Direct Plzeň a Eurocentrem Plzeň.

Z organizačních důvodů pořadatelé prosí o nezávaznou registraci na debatu, která Vám zabere jenom zhruba minutu Vašeho času, a to na tomto odkazu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky Plzeň, debata, EU, obrana, Evropská unie, Evropa, Západočeská univerzita v Plzni, Česko, NATO, Ministerstvo zahraničních věcí České republiky, Evropská komise, Institut pro evropskou politiku EUROPEUM

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Plzni proběhne debata ne téma EU a její odpovědnosti za vlastní obranu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.