Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ves Touškov a Nekvasovy na Plzeňsku budou mít nové vedení

Ves Touškov a Nekvasovy na jižním Plzeňsku budou mít nové vedení. V obou obcích kandidovalo v sobotních předčasných volbách jen jedno sdružení nezávislých kandidátů bez účasti předchozích starostů. Zatímco v Nekvasovech byl zájem o volby poměrně vysoký a svůj hlas odevzdalo 56 procent obyvatel, ve Vsi Touškově byla volební účast jen 23,16 procenta. Vyplývá to z údajů, které na stránkách volby.cz zveřejnil Český statistický úřad.

V Nekvasovech, kde žije asi 180 lidí, se letos rozpadlo sedmičlenné zastupitelstvo poté, co ho opustili tři lidé. Předchozí starosta Václav Šeterle už znovu nekandidoval. Kandidátní listinu Občanů pro Nekvasovy vedl Jan Majorszký, o jeden hlas více ale od voličů dostal Pavel Šejtka, který byl na kandidátce číslo dva. Ze 150 oprávněných voličů hlasovalo ve volbách 84 lidí.

Ve Vsi Touškov žije asi 270 lidí a i tam letos sedmičlenné zastupitelstvo opustili tři lidé. Obec do té doby vedla Lucie Hejdová, ani ona o post starostky už znovu neusilovala. Kandidátku Pro Ves Touškov vedl Stanislav Havlíček. Nejvíce preferenčních hlasů získala Eva Svobodová, která byla na kandidátce zapsaná až na šestém místě. Z 285 voličů v seznamu se voleb v obci zúčastnilo 66 lidí.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, volby, obce, Plzeňský, Ves Touškov, Nekvasovy, Plzeňský kraj, Český statistický úřad, Stanislav Havlíček, Eva Svobodová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ves Touškov a Nekvasovy na Plzeňsku budou mít nové vedení  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.