Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Začínají volby drive-in, v Plzeňském kraji mohou voliči v karanténě využít osm stanovišť

Lidé, kteří jsou v karanténě kvůli koronaviru, mohou dnes hlasovat ve volbách do Sněmovny z auta na jednom z osmi míst v kraji. Tato volební stanoviště jsou nejčastěji v areálech Správy a údržby silnic Plzeňského kraje.

Hlasování z auta bude možné pouze dnes do 17 hodin. Lidé po příjezdu na stanoviště podobně jako při loňských krajských a senátních volbách po stažení okénka automobilu obdrží od komise v ochranných oblecích hlasovací obálku a lístky. Popojedou za plentu, kde vloží vybraný lístek do obálky a tu pak následně vhodí do volební urny.

„Při hlasování lidé nesmí vystoupit z vozu a zároveň musí mít u tohoto úkonu nasazený respirátor. Do drive-in stanoviště je potřeba si přivézt platný občanský průkaz nebo pas a zároveň potvrzení o tom, že je volič v karanténě nebo izolaci. Je možné i učinit čestné prohlášení před komisí o tom, že je volič v karanténě,“ vysvětluje mluvčí magistrátu Eva Barborková.

Voliči z okresu Plzeň-město mohou dnes hlasovat v drive-in na parkovišti DEPO 2015 na adrese Presslova 14. V okresu Plzeň-sever je stanoviště v Třemošné na dětském dopravním hřišti v Revoluční ulici. V Domažlicích, Tachově, Rokycanech, Sušici a Klatovech jsou pro volby vyčleněné areály Správy a údržby silnic Plzeňského kraje.

Obyvatelé v karanténě mohou také ve volební dny využít přenosné volební urny.  Nutná je však registrace. Veškeré podrobnosti a kontakty naleznete ZDE. Termín je možné zamluvit do 7.10.2021 do 20 hodin.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto archiv obce Dobřejovice

Štítky volby, parlamentní, Plzeň, Plzeňský kraj, drive-in, politika, karanténa, Poslanecká sněmovna ČR, okres Plzeň-město

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začínají volby drive-in, v Plzeňském kraji mohou voliči v karanténě využít osm stanovišť  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.