Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Senát schválil zákaz klecových chovů nosnic od roku 2027

Senát schválil beze změn zákaz klecových chovů nosnic od roku 2027. Souhlasil tak i se zvýšením pokut za týrání zvířat nebo zákazem drezúry v cirkusech a podobných zařízeních. Rozhodl o tom po čtyřhodinové debatě v rámci novely o ochraně zvířat proti týrání. Novelu nyní dostane k podpisu prezident.

Horní komora na popud svého zdravotního výboru vyzvala podobně jako Sněmovna vládu "k aktivnímu prosazování zákazu klecových chovů na úrovni EU". Vyžádala si, aby ji kabinet o této věci informoval do konce března příštího roku. Ministr zemědělství Miroslav Toman (ČSSD) namítal, že posun v tomto směru lze očekávat až za rok.

O zákaz klecových chovů se dlouhodobě snaží organizace Obraz„Po napínavém souboji se Česká republika připojí k vyspělým státům jako je Švýcarsko, Rakousko nebo Německo a spolu s nimi zlepší ochranu zvířat,“ reagovala na schválení skupina na svém Facebooku.

O zmírnění zákazu drezúry zvířat, které kvůli natáčení filmů prosazoval senátní zemědělský výbor, horní komora nehlasovala.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Obraz

Štítky Senát, slepice, klec, klecový chov, zákaz, Senát Parlamentu ČR, Evropská unie, Miroslav Toman, ČSSD, Česko, Německo, Švýcarsko, Rakousko, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senát schválil zákaz klecových chovů nosnic od roku 2027  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.