Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VOLBY 2020: Možní partneři koalice v Plzeňském kraji diskutovali zatím o zdravotnictví

STAN a Piráti spolu s ODS s TOP 09, kteří jsou nejblíže budoucí koalici v Plzeňském kraji, si v pondělí večer vyjasňovali otázky zdravotnictví v regionu, které je stěžejním tématem pro ustavení koalice. Nikdo z pětičlenného pracovního týmu, v němž jsou tři zástupci ODS s TOP 09 a dva z uskupení STAN a Piráti, nechtěl jednání komentovat.

Všechny strany mají v úterý od 17:00 na krajském úřadě schůzku o budoucí vládě v regionu. "Výstupy budou až v úterý po jednání," řekl zdravotnický expert Pirátů Pavel Hais.

Zdravotnický tým potenciální koalice vůbec neřešil krizovou situaci způsobenou expandující koronavirovou epidemií. Hlavním tématem jednání byly vize krajských nemocnic a problematická sušická nemocnice, která patří městu.

"Nenarazili jsme na žádné zásadně konfliktní věci. Detaily ale nebudeme zveřejňovat," uvedl lídr a hlavní vyjednavač STAN Josef Bernard.

ANO získalo ve volbách 12 mandátů, druhá ODS má 11 křesel v pětačtyřicetičlenném zastupitelstvu, STAN a Piráti mají shodně po sedmi křeslech. SPD a ČSSD mají po třech zastupitelích, KSČM dva.

STAN a Piráti v sobotu řekli, že už definitivně odmítli jednání s ANO. ODS s TOP 09 to formulovaly podobně s tím, že nepřekročitelným problémem pro ně je, že ANO stále trvá na hejtmanovi a ODS také. Pokud by ale ANO z těchto požadavků ustoupilo, což hnutí podle svého krajského předsedy, lídra a hlavního vyjednavače Romana Zarzyckého nehodlá, ODS by s ANO ještě o koalici diskutovala.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky koalice, Plzeňský kraj, povolební vyjednávání, zdravotnictví, ODS, Starostové a nezávislí, Česká pirátská strana, TOP 09, ANO 2011, Josef Bernard, ČSSD, Svoboda a přímá demokracie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2020: Možní partneři koalice v Plzeňském kraji diskutovali zatím o zdravotnictví  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.