Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

ČSSD cílí v kampani pro krajské volby na seniory, mladé rodiny a zadržování vody v krajině

Předvolební kampaň pro krajské volby zahájila v Lobezském parku Dnem pro rodinu ČSSD. Kandidáty Plzeňského kraje ve volbách do krajského zastupitelstva i do Senátu přijel podpořit také ministr vnitra Jan Hamáček. Nejdůležitější body volebního programu prezentoval lídr kandidátky sociální demokracie, kterým je náměstek hejtmana Plzeňského kraje Ivo Grüner.

„Naším cílem je zajistit důstojný a kvalitní život pro seniory a seniorky a péči o jejich duševní a fyzické zdraví. Stejně tak je důležité zajistit kvalitní život pro mladí rodiny s dětmi a všechny, kteří poctivě pracují. Zaměřit se chceme na výstavbu a modernizaci domovů pro seniory, levnější hromadnou dopravu pro důchodce. Mladým rodinám chceme poskytnout bonus 5000 korun k porodnému, výstavbu cenově dostupných městských bytů a lepší dostupnost mateřských škol,“ uvedl k prioritám programu v oblasti sociální politiky sociální politice lídr kandidátky Ivo Grüner.

V oblasti dopravy chce ČSSD pokračovat v dotacích do hromadné dopravy, tím chce také udržet nízké ceny jízdného. Do malých obcí a na venkov by mělo zajíždět více spojů. Prioritou jsou pak opravy krajských sinic II. a III. třídy.

Sociální demokraté jsou zásadně proti privatizaci krajských nemocnic. Nemocnice musí zůstat krajské, aby zůstala zachována rovnocenná zdravotní péče pro všechny. Prosazovat chtějí zvýšení platů pro zdravotnický personál všech kategorií, včetně záchranářů.

Více peněz by chtěla ČSSD v kraji investovat také do podpory bezpečnosti obcí s vyšší mírou kriminality. „V této souvislosti budeme společně s Úřadem práce pracovat na eliminaci negativních vlivů činnosti pracovních agentur a pobytu cizinců na území Plzeňského kraje,“ říká Grüner.

Dalším cílem je dlouhodobě prosazovat potravinovou soběstačnost kraje, podporovat lokální pěstování a prodej lokálních potravin a zadržování vody v krajině. Investovat by se mělo do výstavby nových vodních nádrží a modernizace stávajících. Sociální demokracie chce také efektivněji hospodařit s dešťovou vodou. V malých obcích chce ČSSD podpořit finančně stávající obchody a služby, prosazují také udržení zdravotní péče.

Cílem je také další modernizace vybavení a rekonstrukce škol zřizovaných krajem. Pro zajištění kvalitních služeb v kraji je zapotřebí masivní investice do učňovských oborů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto cssd.cz

Štítky volby, kandidátka, ČSSD, Ivo Grüner, Plzeňský kraj, rodina, Jan Hamáček, stavba, Úřad práce České republiky, krajské volby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČSSD cílí v kampani pro krajské volby na seniory, mladé rodiny a zadržování vody v krajině  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.