Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zastupitelstvo města Plzně bude jednat v menším počtu a bez přítomnosti veřejnosti

Nadcházející jednání plzeňského městského zastupitelstva, které bude 27. dubna, se kvůli koronavirové pandemii zúčastní jen 35 z celkového počtu 47 volených zástupců. Dohodl se na tom primátor Martin Baxa (ODS) a předsedové všech zastupitelských klubů. Bude tak přibližně zachován poměr zastoupení jednotlivých stran dle volebního výsledku.

Počet 35 zastupitelů je podle mluvčí města dán maximální možnou kapacitou sněmovního sálu radnice tak, aby bylo možno zachovat požadovaný hygienický rozestup dva metry pro účastníky jednání. Vzhledem ke kapacitě sálu se zúčastní ještě minimální nutný počet obsluhujícího personálu magistrátu, půjde o několik lidí. "Fyzická účast veřejnosti přímo v sále, byť s povinnou ochrannou dýchacích cest, tak není aktuálně reálná. Jednání bude možné sledovat online na internetu a dále na televizní obrazovce v mázhauzu budovy radnice," řekla mluvčí magistrátu Eva Barorková.

Do sálu bude smět pouze člověk s rouškou, který požádá o vystoupení ke konkrétní záležitosti a konkrétnímu bodu. Novináři také zřejmě nebudou vpuštěni. V případě, že v mázhauzu nebude veřejnost a nebudou se tam lidé shlukovat, mohou sledovat jednání tam, uvedla mluvčí.

Zastupitelstvo bude mít na programu například krizová opatření města přijatá kvůli koronaviru, strategii dotací ITI plzeňské metropolitní oblasti, plán akcí vodárny, dotace na sportovních zařízení, poplatky za odpad a pobyt, program prevence kriminality, studii elektromobility města a následky bouře Sabine v kraji a ve městě.

Poslední řádné jednání plzeňských zastupitelů s plným obsazením a za účasti veřejnosti a novinářů se konalo 3. února. Kvůli pandemii pak bylo zrušeno jednání 23. března s termínem odloženým na neurčito.

Krajští zastupitelé jednali naposledy 6. dubna videokonferenčně, kdy schválili financování dosud největší krajské stavby - dokončení západního ochvatu Plzně za více než 1,8 miliardy Kč. "Zatím platí další řádný termín 8. června," uvedla mluvčí kraje Alena Marešová. Poslední řádné jednání s plným obsazením a za účasti veřejnosti se konalo 10. února.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky zastupitelstvo, město Plzeň, zastupitelé Plzně, magistrát, Plzeň, Martin Baxa, ODS, Storm Ciara

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastupitelstvo města Plzně bude jednat v menším počtu a bez přítomnosti veřejnosti  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.