Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Prosadím nonstop veterinární pohotovost v Plzni, říká radní Daniel Kůs č. 3 na kandidátce Pirátů

PR článek

Trh bohužel selhal a v případě nutnosti nemají lidé z Plzně ani z kraje k dispozici alespoň jednu nonstop veterinární pohotovost. Jsou nuceni hledat pomoc pro své mazlíčky za hranicemi regionu. Plzeň ve spolupráci s Plzeňským krajem by měla zasáhnout a najít cestu, jak situaci vyřešit.

Jaká je nyní situace a co se změnilo?

Dlouhou dobu byla alespoň v Plzni vždy nějaká nonstop pohotovost, na kterou se mohli lidé se svými mazlíčky spolehnout. Bohužel se zdá, že i poslední klinika tuto službu již nenabízí. Samozřejmě jsou kliniky, které dále přijmou své klienty nonstop, ale neberou neregistrované.

„Osobně jsem se setkal i s názorem, že mají lidé jet do Prahy, ale to považuji za naprostý nesmysl a projev neznalosti nebo arogance, nebo dokonce obojího. Ono se to dobře radí, ale když nastane ta situace v reálném životě, je to samozřejmě taková rada k ničemu. Ani rada, aby lidé nechali takzvaně své veterináře vyhladovět, situaci nyní nevyřeší,“ říká radní Daniel Kůs (č. 3 na kandidátce Pirátů).

„Sám jsem zažil nepříjemnou situaci, kdy jsme s partnerkou pomáhali sousedce, která u nás zazvonila v sobotu uprostřed noci, najít pohotovost pro pejska s podezřením na torzo žaludku. Jen hledáním a voláním jsme ztratili zbytečných 30 minut drahocenného času. Bylo to v době, kdy ještě jedna klinika v Plzni nonstop fungovala a brala i neregistrované klienty. Byl to naštěstí příběh se šťastným koncem, který by ale nyní mohl dopadnout tragicky,“ varuje Kůs.

Daniel Kůs je vystudovaný právník. Od roku 2018 je zastupitelem města Plzně a od roku 2022 radním města Plzně pro oblast Smart Cities a podporu podnikání. Založil startup srovnejto.cz. Více na danielkus.cz.

Jak situaci řešit?

„Pokud selže trh, musí nastoupit řešení na úrovni politické, a já jsem tuto otázku otevřel v rámci vedení města a na společném setkání vedení města Plzně a Plzeňského kraje. Zpočátku jsem neměl silnou podporu, ale nyní si myslím, že vše směřuje k dohodě. Hlavní je ale nalezení společné vůle a finančních prostředků. Jsem si jistý, že se nakonec podaří obměkčit srdce všech zúčastněných a minimálně jedna nonstop pohotovost bude fungovat. Bude to ještě vyžadovat trpělivost, ale jsem rozhodnut v boji vytrvat. Mám radost, že jsem v tomto ohledu zajedno jak s panem primátorem, tak panem hejtmanem, kteří berou situaci vážně a i proto jsem optimistický,“ tvrdí radní města Plzně Daniel Kůs (Piráti)

Samozřejmě nelze veterinárním klinikám nařizovat, co mají dělat a kdy mají mít otevřeno. O to víc je jasné, že se situace „sama nevyřeší“.

„Já prosazuji spolupráci s jednou klinikou v Plzni a jednou jinde v kraji a vyčlenění finančních prostředků města a kraje na podporu udržení této služby. Důležité je ale pro mě pouze dosažení cíle, aby se majitelé domácích mazlíčků nemuseli strachovat, že se jim v nouzi nedostane řádné péče,“ konstatuje Daniel Kůs, radní města Plzně (Piráti).


Zadavatel/zpracovatel: Česká pirátská strana

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky politika, Daniel Kůs, Piráti, veterinární pohotovosti, veterinární péče, dostupná veterinární péče

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prosadím nonstop veterinární pohotovost v Plzni, říká radní Daniel Kůs č. 3 na kandidátce Pirátů  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.