Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pendleři musí každý den při přejezdu hranice doložit nové potvrzení od zaměstnavatele

Pouze s vyplněným formulářem od zaměstnavatelů doplněným navíc i každodenním razítkem budou smět přejíždět pendleři přes hranice. Důvodem k tomuto opatření je fakt, že se objevila falešná potvrzení. Novináře o tom informoval ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD).

O změně dosavadního postupu rozhodla ve čtvrtek vláda. Impulzem byly informace, že režim, který dovoluje zemi opustit v době opatření proti epidemii koronaviru, někteří lidé zneužívají. Nově tak přes hranice nebude vpuštěn nikdo, kdo kromě potvrzení nebude mít knížku přeshraničního pracovníka. „To bude list s razítky o každodenním přechodu hranic. Na základě takto nasbíraných údajů se ukáže, kdo za hranice skutečně jezdí za prací,“ uvedl ministr Jan Hamáček.

Vláda v neděli v noci zakázala s účinností od půlnoci na pondělí do 24. března 06:00 kvůli dalšímu šíření koronaviru volný pohyb lidí po celé zemi. Zákaz volného pohybu se nevztahuje na cesty do zaměstnání, nezbytné cesty za rodinou, pro základní životní potřeby nebo do zdravotnických zařízení. Stát také zakázal až na výjimky, například kamionovou dopravu, překračování hranic.

Takzvaným pendlerům dal výjimku, mohou zajíždět až sto kilometrů od hranic. Ve středu vláda rozhodla o zdravotních prohlídkách na hranicích.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky vláda, koronavirus, pendleři, hranice, povolení, Jan Hamáček, ČSSD, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pendleři musí každý den při přejezdu hranice doložit nové potvrzení od zaměstnavatele  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.