Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Předsedou Pirátů v Plzeňském kraji je opět poslanec Lukáš Bartoň

Předsedou Pirátů v Plzeňském kraji bude na další dva roky opět poslanec Lukáš Bartoň. Většinou hlasů ho Piráti zvolili už v prvním kole hlasování. Po volbě předsedy se Piráti chystají i na volbu místopředsedů. Jejich jména budou známa v únoru, sdělil dnes regionální koordinátor strany Miroslav Mašek.

Hlavním cílem pro Bartoně pro nejbližší budoucnost je uspět v podzimních krajských volbách. Piráti zatím nemají v krajském zastupitelstvu žádný mandát. V minulých volbách dostali v kraji 3,82 procenta hlasů a ze 17 kandidujících stran a hnutí skončili devátí. Nyní mají vyšší ambice.

"Ačkoliv sám nebudu kandidovat, tak mohu své kolegy aktivně podpořit a předat jim mnoho zkušeností. Piráti v Plzeňském kraji rostou a máme nakročeno k tomu znásobit svou členskou základnu a uspět na všech úrovních politiky bez opuštění původních ideálů," řekl Bartoň.

Piráti jako jedni z prvních oznámili kandidáty pro letošní volby. V krajských volbách bude v Plzeňském kraji jejich lídrem šestatřicetiletý domažlický zastupitel Rudolf Špoták. Strana bude kandidátku postupně doplňovat. Do předvolební krajské kampaně hodlají Piráti vložit minimálně půl milionu korun. Pětačtyřicetiletý živnostník a člen zastupitelstva města Plzně a třetího městského obvodu Daniel Kůs je kandidátem Pirátů do letošních senátních voleb v plzeňském obvodu.

Autoři | Foto Piráti

Štítky ČR, Piráti, Plzeňský, Lukáš Bartoň, Česká pirátská strana, Plzeňský kraj, volby, Rudolf Špoták, Daniel Kůs, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Předsedou Pirátů v Plzeňském kraji je opět poslanec Lukáš Bartoň  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.