Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V Plzni bude poosmé desetidenní šňůra koncertů Živá ulice 2019

V centru Plzně začne v pátek 9. srpna desetidenní šňůra koncertů Živá ulice. Zahrají například Michal Pavlíček & Monika Načeva, Kapitán Demo, Zrní, Lenka Dusilová a Hudba Praha. Začátek festivalu bude v Proluce a Šafaříkových sadech, v následujících dnech se přidají náměstí Republiky, U Branky a Zach's pub. Zahraniční produkce bude mít scénu v Inspiral Garden. Vstup na všechna představení je zdarma, řekla dnes mluvčí akce Dominika Antonie Skalová. Podle ní jde o největší multižánrový festival v západních Čechách.

"Na sedmi místech potkáte také divadlo, food festival, výstavu, letní kino, dny módy, program pro děti. Hudební dramaturgie je rozdělena do několika programových linií," uvedla.

Osmý ročník Živé ulice dá velký prostor plzeňským kapelám. Zahrají třeba Moodshake, Papersand, The Dozen Street, Garyho Hausbót, Tabasker, Cold Meat Party a Sebevrány. "Máme festivalové stálice, ale dáváme příležitost také mladým kapelám z místní scény, které rozhodně stojí za poslech," uvedl dramaturg Matěj Halaš.

Jednu z hlavních hudebních linií představuje současná progresivní scéna v čele s interprety, jako jsou Bert & Friends, Manon Meurt, Bratři nebo Seventh Passion. Duo Khoiba vydalo po 12 letech letos na jaře novou desku, kterou v Plzni představí.

"Živá ulice dává velký prostor nemainstreamové hudební scéně. Chceme návštěvníky seznámit s projekty, které stojí za pozornost, ačkoli nejsou všechny tak mediálně známé. Řada z nich ale už získala hudební ocenění nebo na ně byla nominována," řekl Halaš. Příkladem je zpěvačka a textařka Zagami Jericho, která se objevila před dvěma lety a byla hned nominována na Objev roku cen Vinyla. Podobně KALLE, kteří získali cenu Deska roku.

Alternativní hudbu nabídne Anděl Café Stage, Zach's pub a Inspiral Garden v Šafaříkových sadech. Zahrají tam mimo jiné muzikanti z Rakouska (Lex Audrey), Argentiny (IAH) a Austrálie (Loonaloop).

Živá ulice od 9. do 15. srpna připomene 30 let od sametové revoluce, a to formou divadelních představení, koncertů, setkání a besed s významnými postavami společenského života přelomu 80. a 90. let. Součástí bude debata s ženami disentu a výjimečné filmy z 90. let i současnosti.

Už 15. až 17. července byl v Plzni divadelní blok. Živá ulice skončí 1. září festivalem polévky v Prazdroji.

Autoři

Štítky ČR, zábava, divadlo, hudba, festival, Plzeň, koncert, šňůra, Michal Pavlíček, Lenka Dusilová, Monika Načeva, Praha, Západní Čechy, představení, Sametová revoluce, Plzeňský Prazdroj, a. s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Plzni bude poosmé desetidenní šňůra koncertů Živá ulice 2019  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.