Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Výstava představuje pět let historie Busking Festu v Plzni

Venkovní výstava před Studijní a vědeckou knihovnou Plzeňského kraje nabídne pohled na historii a současnost pouličního umění v Plzni. Po celý srpen zde mohou návštěvníci zhlédnout výběr fotografií, které v časové ose dokumentují pět let konání festivalu Pilsen Busking Fest a pouličního umění. Výstava bude zahájena 2. srpna. Letošní 6. ročník Busking Festu, který tradičně podporuje město Plzeň, se bude konat od 2. do 5. října.

„Výstavu jsme doplnili o zajímavé texty a citáty, kterými vysvětlujeme, co je a není pouliční umění neboli busking. Dále chceme poukázat na buskerský kodex a vyhlášku o pouličním umění. Je pro nás naprosto zásadní prezentovat umění ve veřejném prostoru, které má patřičnou úroveň, a připomenout lidem, že busking není žebrání, jak bývá často chybně vnímán,“ uvedl organizátor festivalu Jan Mikyška.

Festivalu budou předcházet Busking Párty v ulicích, nejbližší se koná v pátek 2. srpna U Branky ve Smetanových sadech, kde vystoupí Lukrecie von Asche, Sonia Sax, Aiko, Martin & Dario Dua a oblíbená klezmerová kapela Tabasker.

Akce nabídne i různé výstavy statického umění a kreativní zóny. Návštěvníci se mohou těšit na výstavu pouliční fotografie, street artu a graffiti jam. V kreativních zónách bude festival prezentovat tradiční řemesla, jako je například keramika. Velká část bude věnována také mladším návštěvníkům a rodinám formou her a zábavného programu, jako jsou stavění obří papírové sochy, malování na obličej a jiné aktivity.

Autoři

Štítky Plzeň, kultura, Busking Festu, umění, festival, výstava, historie, Plzeňský kraj, knihovna

Výstava představuje pět let historie Busking Festu v Plzni  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.