Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vůbec poprvé budou mít diváci příležitost spatřit online vysílání světoznámého muzikálu

Oblíbená muzikálová show Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť se exkluzivním streamem rozloučí s diváky. Právě na derniéru světoznámého muzikálu získalo plzeňské divadlo od londýnské agentury souhlas k odvysílání. Jedná se o vůbec první veřejné vysílání českého provedení některého z děl autorské dvojice Andrew Lloyd Webber a Tim Rice. Přenos budou moci fanoušci divadla sledovat v sobotu 22. května.

„Jedná se o historicky vůbec první záznam a veřejné odvysílání českého provedení některého z děl světoznámé autorské dvojice Andrew Lloyd Webber a Tim Rice. Těší mě důvěra zahraniční agentury k muzikálu DJKT, díky které se diváci budou moci s touto oblíbenou prvotinou rozloučit z pohodlí svých domovů, když zatím stále ještě nemohou do divadla osobně,“ neskrývá nadšení šéf muzikálu DJKT Lumír Olšovský.

Premiéra slavného muzikálu se v Plzni uskutečnila už v prosinci 2018. Všechno ale jednou končí a také i platnost licence na toto dílo. Po dvou letech a desítkách repríz spěje muzikál ke své derniéře. Kvůli koronavirovým opatřením se nemohou divadelníci se hrou rozloučit před živým publikem. Díky moderním technologiím se však můžou tóny muzikálu rozeznít i u vás doma. Stačí kliknout na odkaz.

 „Mám velkou radost, že londýnská licenční agentura po jednáních odsouhlasila našemu divadlu možnost jejího “opožděného“ uskutečnění, navíc prostřednictvím online streamu,“ dodal ředitel divadla Martin Otava.

V titulní roli Josefa se diváci mohou těšit na Pavla Klimendu, který byl za svůj výkon oceněn širší nominací na prestižní divadelní Cenu Thálie, v roli vypravěčky celým dějem provede společně s dvacetičlenným dětským sborem Michaela Nosková a jako Faraon vystoupí hostující zpěvák Martin Harich. V dalších rolích se můžeme těšit na Romana Krebse, Stanislavu Topinkovou Fořtovou, Jozefa Hruškociho, Lukáše Ondruše a více než dvě desítky členů muzikálového souboru DJKT i hostů.

Stream muzikálu mohou diváci sledovat už v sobotu 22. května od 19 hodin. Vstupenky jsou k zakoupení ZDE.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto DJKT / Irena Štěrbová, Martina Root

Štítky divadlo, DJKT, kultura, Plzeň, stream, Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť, muzikál, Andrew Lloyd Webber, Tim Rice, Divadlo Josefa Kajetána Tyla, Lumír Olšovský, Martin Harich, Martin Otava, Michaela Nosková, Cena Thálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vůbec poprvé budou mít diváci příležitost spatřit online vysílání světoznámého muzikálu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.