Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Skupina Lucie roztančila plný amfiteátr v Plzni

Zaplněný amfiteátr v Plzni - Lochotíně ve čtvrtek večer po tříleté přestávce opět roztančila skupina Lucie. Naposledy tu hrála v červnu 2016, kdy zahajovala své česko-slovenské turné ke 30 letům kapely. Tentokrát tu odehrála jediný letošní open-air koncert k aktuálnímu turné EvoLucie, které pokračuje v listopadu vystoupeními v deseti sportovních halách po celé ČR.

Začátek vystoupení měl desetiminutové zpoždění. Nad Plzní se totiž asi půl hodiny předtím přehnala bouře a prudký přívalový déšť, který tisíce lidí zmáčel. Někteří fanoušci ještě před koncertem odešli. "Je to náš jubilejní desátý koncert v Plzni a 33 let (existence kapely). Děkujeme, že jste nezdrhli," ocenil výdrž diváků i v nepříznivém počasí zpěvák a bubeník David Koller. Déšť v okolí amfiteátru i na řadě silnic v Plzni vytvořil hluboké vodní laguny.

Od prvních tónů písničky Šrouby do hlavy z alba "Lucie" z roku 1990 se mnohatisícový dav v největším přírodním amfiteátru v Česku dal do pohybu. Skupina ještě před koncertem slibovala, že sedmnáctitisícovou kapacitu amfiteátru zaplní. Do rytmu se vlnili, tančili a skandovali teenageři i starší fanoušci. Amfiteátr sborově zpíval většinu písní, i když část publika mohla dobu největší slávy kapely pamatovat jen stěží. Koller při písničce Oheň zmínil politickou situaci a pozval lidi na víkendovou demonstraci za nezávislost justice a lepší vládu na do Prahy na Letnou.

Před Lucií vystoupily dvě předkapely - mikulovské cimbálové trio Cimbalband a punková legenda Plexis, která byla hostem prvního oficiálního československého turné kapely v roce 1990. Lucie do dvouhodinového playlistu s víc než dvacítkou skladeb zařadila největší hity z celé své dosavadní tvorby. Zahrála také písničky z loňského alba EvoLucie, které vydala po šestnáctileté pauze. S doprovodnými vizuálními efekty na obří LCD stěně zazněla například skladba Nejlepší, kterou znám, která získala ocenění Akademie populární hudby Anděl. Z poslední desky slyšel amfiteátr také třeba písničky Takhle tě mám rád, Sex 3, Než tě rozkradou nebo Burning Man.

Lucie v lochotínském amfiteátru vystoupila poprvé v roce 1995, tehdy pro 24.000 lidí. "Byl to největší koncert v době, kdy jsme přestali jezdit kulturáky. Zážitek byl tak intenzivní, že se z Lochotína stalo naše oblíbené koncertní místo," vzpomněl kytarista, zpěvák, skladatel a textař Robert Kodym. Lucie, hrající víc než 30 let ve složení David Koller, Robert Kodym, P. B. Ch. a Michal Dvořák, prodala přes milion hudebních nosičů.

Štítky ČR, pop, hudba, Lucie, amfiteátr, Plzeň, koncert, hudební skupina, turné, Česko, Lochotín, David Koller, Robert Kodym, Michal Dvořák, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skupina Lucie roztančila plný amfiteátr v Plzni  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.