Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ředitel Divadla J. K. Tyla si v něm také poprvé zahraje, roli má v My Fair Lady

Jedním z lákadel příští divadelní sezony v Divadle J. K. Tyla v Plzni bude nastudování muzikálu My Fair Lady podle hry George Bernarda Shawa Pygmalion. Poprvé za šest let v čele divadla vystoupí v jedné z rolí i jeho ředitel Martin Otava. Dosud se kromě řízení divadla věnoval v Plzni spíše režii oper. V roli otce květinářky Lízy Alfréda Doolitla nebude vystupovat pravidelně, ale jen mimořádně, například v silvestrovském představení.

"Půjde o jednorázové nastudování. Nemám zájem se tady prezentovat jako herec nebo zpěvák, ale je to srdeční záležitost, je to takové splněné přání, vtípek, které si dáváme se souborem vzájemně jako dáreček," řekl Martin Otava.

Ve světoznámém muzikálu o mladé květinářce Líze už Otava vystupoval. V Hudebním divadle v Karlíně, kde byl podle svých slov pět let sólistou mladokomikem, zpíval roli Freddyho. "Vzhledem k tomu, že uplynulo více než 30 let od těch momentů, přehrál jsem se na charakterní postavu. A to je otec mladé Lízy Doolitlové Alfréd Doolitle. Moc se na ten pokus těším, je to vzrušující a je to nádherné," řekl Otava, který se na jevišti objevuje jen občas při vítání diváků či uvádění koncertů.

Muzikál My Fair Lady v režii Marka Němce bude mít premiéru v listopadu. Původně mělo divadlo inscenaci uvést už v květnu. Kvůli koronavirovým opatřením a uzavření divadel se ale premiéra posunula na podzim. Kromě Otavy, který vystoupí jen ojediněle a většinu představení odehraje Radek Antonín Shejbal, se v muzikálu představí i vedoucí muzikálového souboru Lumír Olšovský. Ten dosud muzikály v Plzni jen režíroval, v My Fair Lady má jednu z titulních rolí profesora lingvistiky Henryho Higginse. Lízu bude hrát a zpívat Charlotte Režná.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto djkt.eu

Štítky DJKT, muzikál, Martin Otava, představení, divadlo, Plzeň, George Bernard Shaw, My Fair Lady, Divadlo J. K. Tyl, Pygmalion, Henry Higgins, Lumír Olšovský, Marek Němec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ředitel Divadla J. K. Tyla si v něm také poprvé zahraje, roli má v My Fair Lady  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.