Počasí dnes13 °C, zítra18 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Operní pěvkyně Soňa Godarská z plzeňského Divadla J. K. Tyla získala Cenu Thálie za roli marnivé Manon

Sopranistka Soňa Godarská, která působí na prknech plzeňského Divadla J. K. Tyla, získala prestižní Cenu Thálie. Odbornou porotu zaujala svou titulní rolí Manon v opeře Julese Masseneta.

„Říká se, že je třeba snít a věřit snům. V životě se mi nesnilo, že budu operní zpěvačka, ale někdo mezi nebem a zemí to zařídil a dneska tu stojím. Moje pěvecká kariéra není dlouhá a o to víc si vážím, že tu mohu stát s touto neuvěřitelnou cenou,“ uvedla Soňa Godarská na slavnostním předávání Cen Thálie.

Poděkovala všem dirigentům a režisérům, se kterými zatím pracovala, a řekla, že do role Manon dala všechno. To ostatně ocenila i odborná porota. „Pěvecký díl Manon jí nečiní žádné potíže, má pro tuto roli zářivé a spolehlivé výšky i umění koloratury. Pod vedením režiséra vytvořila znamenitý portrét od mladé dívenky okouzlené rytířem des Grieuxe přes koketní mladou ženu, která touží po bohatství a přepychu, až po zlomenou bytost, umírající v náručí milovaného muže,“ uvedla porota ve svém hodnocení.

Vedle přímé nominace získala Godarská i širší nominaci v oboru muzikál, opereta a jiné hudebnědramatické žánry za ztvárnění Cunegondy ve slavné Bernsteinově operetě Candide. Kromě Manon a Candida mohou diváci Soňu vidět i v opeře Julietta aneb Snář a v připravované operetě Giuditta.  

Mezi letošními nominovanými se objevil také Pavel Režný, držitel Ceny Thálie za rok 2019, který tentokrát zaujal porotu svým výkonem v muzikálu Jesus Christ Superstar. Širší nominací byli oceněni tanečník  Gaëtan Pires  za titulní roli v baletu  Čajkovský, Olga Jelínková  za roli Julietty v opeře  Julietta aneb Snář, Lukáš Ondruš  za hlavní roli Roberta v muzikálové komedii  Company (Přátelé) a jeho jevištní kolegyně, dvojnásobná držitelka Ceny Thálie  Hana Holišová za roli Joanne v témže titulu.

Ohodnoť článek

Štítky opera, divadlo, kultura, DJKT, Divadlo J.K.Tyla, Soňa Godarská, Cena Thálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Operní pěvkyně Soňa Godarská z plzeňského Divadla J. K. Tyla získala Cenu Thálie za roli marnivé Manon  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.