Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Činohra plzeňského divadla uvedla vlastní podcast, herce k této myšlence přivedly koronavirové přestávky

Divadlo J. K. Tyla představilo nový podcast s hravým názvem Čin&hra. Několikrát za měsíc bude fanouškům přinášet novinky o chystaných hrách i zajímavé rozhovory. První díl už je venku a nabízí povídání o legendě českého divadla Ladislavu Smočkovi, který letos oslavil devadesáté narozeniny. V Plzni prožil dětství a dospívání, zažil zde konec války i osvobození americkou armádou. Vše pak přenesl do hry Nejlepší den.

„Covidové pauzy nás donutily hledat nové cesty, jak oslovovat a komunikovat s diváky, a podcasty jsou jednou z nich. Jejich hlavním cílem je poodhalit divákům svět činohry, přinést zajímavé rozhovory a upozornit, že existují různé pohledy na viděné inscenace, a ukázat, že dobré divadlo dává otázky, na které je nutné hledat odpovědi,“ vysvětluje šéfka činohry Apolena Veldová.

První díl ze série "Paměť činohry" se zaměřuje na spisovatele, dramatika a divadelního režiséra Ladislava Smočka. Smoček se narodil před 90 lety v Praze. Rodina se do Plzně přestěhovala během druhé světové války. Smoček v Plzni prožil dětství a na Mikulášském gymnáziu odmaturoval. Dalším okruhem podcastů budou "Dramaturgické úvody", které se více zaměří na vybrané hry. Tyto díly jsou určené spíše školákům jako zpestření výuky. Posledním tématem bude "Dialog", kdy budou herci Jana Ondrušková a Libor Stach zpovídat své kolegy i pozvané hosty.

Podcasty s názvem Čin&hra najdou posluchači na webu divadla na Soudcloudu a Spotify. Časem budou dostupné i na ostatních podcastových platformách jako Google a Apple Podcasts.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Irena Štěrbová

Štítky DJKT, divadlo, kultura, podcasty, činohra, Plzeň, Ladislav Smoček, Armáda Spojených států amerických, Divadlo Josefa Kajetána Tyla, české divadlo, Apolena Veldová, druhá světová válka, Libor Stach, Google, dětství, rozhovor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Činohra plzeňského divadla uvedla vlastní podcast, herce k této myšlence přivedly koronavirové přestávky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.