Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Při střetu vlaku s osobákem, zahynula na železničním přejezdu spolujezdkyně, další lidé utrpěli zranění

, aktualizováno 25. července 2022, 6:40

Tragická nehoda na železničním přejezdu se stala v neděli odpoledne v Boru u Tachova. Vlak se tam střetl s osobním automobilem. Na místě zahynula spolujezdkyně v automobilu. Řidič automobilu utrpěl těžké zranění a je v kritickém stavu. S lehkým zraněním vyvázl od nehody strojvedoucí vlaku.

Automobil vjel na přejezd bez závor, který je zabezpečený světelnou signalizací, krátce před 16. hodinou. Mluvčí krajské záchranné služby Andrea Divišová okamžitě informovala o tom, že se jedná o velmi vážnou nehodu. Podle informací mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala by na místě měli být vedle jednoho mrtvého ještě dva zranění, jeden z automobilu a další z vlaku. Přední náprava vlaku vykolejila. Na místě stále ještě zasahují záchranáři, hasiči a policie.

„V 15.54 hodin ve směru od Boru na Skviřín jel čtyřjapadesátiletý muž z Plzné s vozidlem značky Citroen Berlingo. Před železničním přejezdem začal předjíždět před nim jedoucí vozidlo v době, kdy bylo v činností signalizační zařízení s čenveným výstražným světlem. Vjel na železniční přejezd, kde projížděl osobní vlak, se kterým se vozidlo střetlo. doslo ke střetu," popsala nehodu mluvčí policie Dana Ladmanová. 

Ve vlaku cestovalo celkem 28 osob a strojvedouci utrpěl lehké zranění. Při dopravní nehodě spolujezdkyně z osobního vozidla, šestatřicetiletá žena z obce na Plzeňsku, utrpěla zraněni neslučitelná se životem a na místě zemřela. Policie vyšetřuje nehodu pro podezření ze spácháni obecného ohrožení a usmrcení z nedbalosti.

U dopravní nehody vlaku a osobního auta zasahovali pozemní záchranáři i vrtulník letecké záchranné služby. „Z místa jsme transportovali pozemní cestou jednoho muže s lehkým zraněním do Stodské nemocnice. Letecká záchranka transportovala čtyřiapadesátiletého muže v kritickém stavu se zajištěnými dýchacími cestami na emergency FN Plzeň. U ženy náš lékař musel pro zranění neslučitelná se životem konstatovat exitus, na místo byl povolán koroner," informovala Andrea Divišová ze záchranné služby. 

„V osobním automobilu byla jedna zaklíněná osoba, kterou hasiči vyprostili a předali do péče záchranářů, druhá osoba byla mimo vozidlo. Dnes už můžeme říci, že osoba mimo vozidlo měla devastující zranění neslučitelná se životem. Vlak důsledkem nárazu vykolejil a protrhl si nádrž s palivem. Došlo k úniku cca 80 litrů paliva, který hasiči zastavili a provedli protipožární opatření. Pro další šetření a zdokumentování nehody na místo povolány Drony SIT. Po došetření nehody na místě byl vlak zpět nakolejen hasiči ze Správy železnic," doplnil informace k tragické nehodě mluvčí hasičů Michal Holeček.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky nehoda, střet osobáku s vlakem, tragická nehoda, nehoda na přejezdu, úraz, železniční přejezd, havárie, Bor, Andrea Divišová, Tachov, Drážní inspekce, Správa železniční dopravní cesty, Fakultní nemocnice Plzeň, Stodská nemocnice, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při střetu vlaku s osobákem, zahynula na železničním přejezdu spolujezdkyně, další lidé utrpěli zranění  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.