Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Pohonné hmoty v Plzeňském kraji od minulého týdne mírně zlevnily

Pohonné hmoty v Plzeňském kraji od minulého týdne zlevnily. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic kraje prodává v průměru za 47,85 Kč, před týdnem byl o devět haléřů dražší. O 21 haléřů na litru zlevnila nafta, za litr teď řidiči dají průměrně 48,07 Kč. Podle údajů společnosti CCS, která ceny sleduje, je benzin o 14,59 koruny na litru dražší než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 17,00 Kč na litru méně.

Nejlevnější paliva v Plzeňském kraji prodávají v okrese Plzeň-sever, benzin mají u tamních čerpacích stanic v průměru za 47,07 Kč a naftu za 46,43 Kč. Paliva jsou v kraji tradičně nejdražší v pohraničním okrese Tachov, benzin mají u tamních čerpacích stanic v průměru za 49,15 Kč a naftu za 48,86 Kč.

Paliva v Česku v prvním prázdninovém týdnu zlevnila. Litr Naturalu 95 se ve středu prodával u čerpacích stanic v průměru za 47,91 Kč, před týdnem byl o dva haléře dražší. O 14 haléřů zlevnila nafta, nyní stojí litr nafty průměrně 48,13 koruny.

Vůbec nejlevnější paliva natankují řidiči v Karlovarském kraji, kde je litr benzinu v průměru za 47,43 Kč. Naftu tam prodávají průměrně za 47,65 Kč. Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 48,40 Kč. Nafta se tam tankuje za 48,69 Kč za litr.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky pohonné hmoty, ceny paliva, nafta, benzín, ceny nafty, motorová nafta, Plzeňský kraj, čerpací stanice, Česko, okres Plzeň-sever, Tachov, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohonné hmoty v Plzeňském kraji od minulého týdne mírně zlevnily  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.