Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Sypače znovu vyjely do akce na zasněžené silnice v Českém lese i na Šumavě

Na silnicích ve vyšších polohách Plzeňského kraje napadlo v noci na úterý několik centimetrů sněhu. Silničáři, kteří už ukončili provoz nonstop dispečinku 31. března, ještě vyjížděli sypat na hraniční přechod Pavlův Studenec a do kopců na Přimdu na Tachovsku v Českém lese a na stoupání z Klenčí pod Čerchovem na přechod Lísková na Domažlicku. Na Klatovsku vyjely sypače na Šumavě na Kvildu, do Hartmanic, Železné Rudy a Javorné.

Sníh se ještě místy drží na silnici, ale jezdí se normálně. V lokalitách je těsně pod nulou, řidiči by tam měli být opatrnější, řekl dispečer krajských silničářů Jiří Slapnička. „Napadlo do třech centimetrů sněhu, sníh ale nebyl všude," uvedl. V horních partiích regionu je teď těsně pod bodem mrazu. Vzhledem k tomu, že fouká silný vítr, tak se už během dopoledne trochu oteplí. „Ale na kopcích to nějak extra nahoru nepůjde," řekl dispečer.

Podle předpovědí by mělo být další noci mírně nad nulou nebo kolem nuly. Mrznout a sněžit má ještě ve vyšších polohách regionu z pátku na sobotu a ze soboty na neděli, kdy by mohla být situace stejná jako v úterý ráno.

Správa a údržba silnic Plzeňského kraje provozuje každoročně nonstop dispečink zimní údržby od 1. listopadu do 31. března. Poté už začíná měnit techniku na letní práce. „V každém středisku ale ještě nějakou dobu necháváme několik aut, která mohou sypat a mají nasazené radlice," dodal Slapnička.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SÚSPK

Štítky silnice, zasněžené silnice, SUSPK, sypače, Šumava, Český les, Plzeňský kraj, okres Tachov, okres Domažlice, okres Klatovy, Železná Ruda, Přimda, Hartmanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sypače znovu vyjely do akce na zasněžené silnice v Českém lese i na Šumavě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.