Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Hromadná nehoda desítek osobáků i nákladních automobilů uzavřela dálnici D5 ve směru na Prahu

, aktualizováno 20. ledna 2022, 13:16

Na 33. kilometru dálnice D5 mezi Plzní a Prahou ve směru na hlavní město se stala hromadná nehoda 36 aut, a to 20 osobních a 16 nákladních. Na místě bylo podle twitteru středočeské záchranné služby šest zraněných lidí. Dva zranění byli ve vozech zaklínění, uvedla mluvčí záchranářů Petra Homolová. Příčinu nehody policie vyšetřuje, v potaz bere i nepříznivé počasí. Podle mluvčího ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdla nelze vyproštění havarovaných vozů a plné uvolnění dálnice očekávat dříve než dnes kolem 20:00.

Hromadná nehoda zhruba 40 aut se stala na 33. kilometru dálnice D5 ve směru na Prahu v úrovni obce Žebrák na Berounsku. Podle mluvčí středočeské záchranky Petry Homolové je na místě šest zraněných. Dálnice je v místě nehody neprůjezdná směrem na Prahu. Havarovaná vozidla zabírají zhruba stopadesátimetrový úsek dálnice. Policie odklání dopravu na exitu 37. Záchranáři aktivovali traumaplán pro případ, že by bylo více zraněných.

„V tuto chvíli jsme z důvodu přistání vrtulníku Letecké záchranné služby uzavřeli dálnici D5 v opačném směru na 28 kilometru směrem na Plzeň," informovala v poledne policie nas svém Twitteru. 

Na místo vyjely jednotky profesionálních hasičů z Berouna a Hořovic a také dobrovolné jednotky z Komárova a Zdic. „Dle prvotních informací došlo ke střetu zruba 10 nákladních aut a 15 osobních,“ uvedli středočeští hasiči na Twitteru. Podle policie však došlo k nehodě až čtyřiceti aut.

Ze sousedního Plzeňského kraje k nehodě vyjela na pomoc jednotka profesionálních hasičů z Rokycan a jednotka dobrovolných hasičů ze Zbirohu, informoval o tom mluvčí hasičů Petr Poncar. Na místě vypomáhají také záchranáři z Plzeňského kraje, kteří vyslali jednu posádku se záchranným vozidlem. Potvrdila to Andrea Divišová ze záchranné služby. Dálnice je ve směru na Prahu zcela uzavřena. Na místě zasahují i záchranáři z letecké záchranné služby.

Hromadná nehoda se stala u Plzně například 6. ledna roku 2014. Tehdy se srazila zhruba dvacítka vozů za městskou částí Doudlevce. Nikdo tehdy nepřišel k úrazu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky doprava, nehoda, hromadná nehoda, D5, Praha, dálnice D5, Středočeský, havárie, dálnice, policie, Plzeň, Ředitelství silnic a dálnic, Policie České republiky, Twitter, Plzeňský kraj, Andrea Divišová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hromadná nehoda desítek osobáků i nákladních automobilů uzavřela dálnici D5 ve směru na Prahu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.