Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mezi dvěma nádražími vykolejil vagon osobního vlaku, škody jdou do milionů

Při posunování prázdného osobního vlaku mezi hlavním nádražím a nádražím Jižní Předměstí vykolejil dnes ráno v Plzni podle dosavadních informací jeden vůz. Událost se obešla bez zranění. Vlaky v dálkové i regionální dopravě ale nemohou úsekem projíždět a na několik hodin je nahradily autobusy. Drážní inspekce škody odhadla na zhruba devět milionů korun.

Podle mluvčího Správy železnic Dušana Gavendy při posunování prázdné vlakové soupravy bez cestujících vykolejil zřejmě jeden podvozek ve střední části soupravy. Poškodil se přitom železniční svršek, výhybka a částečně i trakční vedení. Okolnosti události na místě prověřuje Drážní inspekce.

„Škody byly na místě odhadnuty na devět milionů korun. Osm milionů vlak, jeden milion trať," stojí na webu Drážní inspekce. Její mluvčí Martin Drápal řekl, že podle dosavadních zjištění byla souprava posunovaná až za návěstidlo určené pro posun. Část vlaku vykolejila zřejmě na výhybce. Teprve po vyšetření nehody, která se stala před 10:00, lze soupravu vrátit na koleje a odvézt. Kdy bude na trati plně obnoven provoz, zatím nelze přesně říci, dodal Gavenda.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Drážní inspekce

Štítky doprava, vlak, nehoda, Plzeň, vykolejení, Jižní Předměstí, Správa železniční dopravní cesty, Drážní inspekce, Cheb, osobní vlak

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi dvěma nádražími vykolejil vagon osobního vlaku, škody jdou do milionů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.