Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Cyklisté chtějí projížďkou po Plzni upozornit na problémy v dopravě

Bicykl je rovnoprávný dopravní prostředek, říkají členové spolku Plzeň na kole. Na problémy, se kterými se cyklisté potýkají, chtějí upozornit rámci plzeňské cyklojízdy. Minulý rok se do akce zapojila zhruba stovka sportovců.

Už zítra po 17 hodině projede ulicemi centra Plzně dav cyklistů. Cílem je upozornit na překážky v cyklodopravě a ukázat kolo jako rovnoprávný dopravní prostředek. Akci pořádá spolek Plzeň na kole v rámci Evropského týdne mobility, Dne bez aut a Zářijové výzvy Do práce na kole.

„Na cykloshromáždění u Andělíčka na náměstí Republiky zveme všechny Plzeňany a Plzeňanky, kteří po městě jezdí rádi na kole či koloběžce, nebo by jezdili, pokud by k tomu měli lepší podmínky,“ vysvětluje Daniel Soutner, spoluorganizátor cyklojízdy a člen spolku Plzeň na kole.

„Loni se sešla asi stovka účastníků a letos bychom byli rádi, kdyby to byly stovky dvě. Je to obvykle směsice lidí na kolech, koloběžkách, elektrokolech a dalších vozítkách na vlastní pohon. Kdo nemá kolo vlastní, ten si může půjčit červená sdílená kola KolemPlzne.cz, která budou pro tuto příležitost speciálně přistavěna. Po úvodním shromáždění, kdy budeme apelovat na vedení města, aby věnovalo cyklodopravě více pozornosti, následuje dobrovolná vyjížďka – cyklojízda,“ přibližuje akci Soutner.

Cyklisté se vydají do běžného provozu na silnici i na cyklostezky. Trasa bude měřit zhruba šest kilometrů a povede z náměstí Republiky do Štruncových sadů. V prostředí centra cyklistiky Bikeheart, kde je i kavárna, proběhne neformální afterparty.

Spolek Plzeň na kole od roku 2012 podporuje každodenní cyklodopravu, usiluje o kvalitnější a bezpečnější infrastrukturu pro městskou cyklistiku a propojuje městské cyklisty.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Plzeň na kole, z. s

Štítky Plzeň na kole, cyklisté, doprava, Plzeň, cyklista, cyklojízda, Náměstí republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklisté chtějí projížďkou po Plzni upozornit na problémy v dopravě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.