Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Do terénu vyrážejí cyklobusy, jezdit budou zatím do Českého lesa a do Brd

Víkendové cyklobusy začaly dnešním dnem jezdit do Českého lesa a Brd. Tři základní trasy do oblíbených míst budou v provozu do konce září. Cyklobusy s vlekem pro 22 kol mohou využít také pěší turisté i cestující mezi zastávkami linek. Platí na nich tarif integrované dopravy kraje včetně turistických jízdenek. Provoz ale záleží na aktuální epidemické situaci v západních a jižních Čechách.

První linka povede z Plzně přes Stříbro, Bor, Tachov, Lesnou až na Starou Knížecí Huť v tachovské části Českého lesa. Do jeho domažlické oblasti bude směřovat linka z Plzně na Chotěšov, Horšovský Týn, Poběžovice, Bělou nad Radbuzou, Železnou, která skončí na Přimdě. Brdský cyklobus povede z krajského města přes Šťáhlavy, Spálené Poříčí a Míšov do Rožmitálu pod Třemšínem.

"Autobusy vyjíždějí každou sobotu, neděli a ve státní svátky kolem 08:30 z plzeňského terminálu Hlavní nádraží. Zpět se do stejné zastávky vrátí před 18:30," řekl Martin Fencl z firmy POVED (Plzeňský organizátor veřejné dopravy). V červnu a v červenci postupně vyjedou další cyklobusové linky, například z Plzně do Sušice a Kvildy, do Manětína, z Kařezu do Zvíkovce a z Plané do Bezdružic. Letošní novinkou bude cyklobus Domažlice - Klatovy - Čachrov - Prášily - Kvilda, který nabídne přímé rychlé spojení Domažlicka a Klatovska se Šumavou. Všechny budou jezdit také o víkendech až do konce září.

"Samozřejmostí bude vypravení cyklobusů po Šumavě v tradičních linkách mezi Horskou Kvildou, Kvildou a Bučinou a z Kvildy na Srní, Prášily a Železnou Rudu. Vyjedou o víkendu v červnu, o hlavních prázdninách budou jezdit celý týden," řekl Fencl.

Provoz cyklobusů ale bude podle Fencla záviset na aktuální epidemické situaci v regionu. Proto doporučuje sledovat stránky www.idpk.cz a zároveň žádá cestující o dodržování platných hygienických opatření.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto POVED

Štítky Cyklobusy, doprava, turistický ruch, cykloturistika, Plzeňský, Český les, Brdy, Plzeň, Jihočeský kraj, Kvilda, Tachov, Stříbro, Stará Knížecí Huť, Šumava, Chotěšov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do terénu vyrážejí cyklobusy, jezdit budou zatím do Českého lesa a do Brd  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.