Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Řidiči pozor, silnice v kraji mohou nadále namrzat, někde je navátý sníh

Silnice v Plzeňském kraji mohou nadále místy namrzat, v některých úsecích se na nich tvoří kvůli silnému větru závěje nebo sněhové jazyky. Rizikové úseky jsou zejména na severním a jižním Plzeňsku, nebo na Tachovsku. Od rána je stále kvůli vyproštění havarovaného kamionu a přeložení nákladu uzavřená silnice první třídy u Babylonu na Domažlicku na hlavním tahu k hraničnímu přechodu Folmava. Kvůli závějím museli dnes odpoledne policisté a silničáři uzavřít silnici z Postřekova do Klenčí pod Čerchovem na Domažlicku.

„Komunikace druhé třídy mezi obcemi Klenčí pod Čerchovem a Postřekovem bude z důvodu neprůjezdnosti kvůli závějím uzavřena do zítra (čtvrtka), kdy bude dle informací správy a údržby silnic použita k odstranění sněhu těžká technika," uvedla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Kvůli vyproštění havarovaného kamionu a nákladu nedaleko Babylonu je dnes celý den v obou směrech uzavřen asi čtrnáctikilometrový úsek frekventované silnice do Německa od kruhového objezdu v Draženově po přechod Folmava. Uzavírka měla končit po poledni, ale vyproštění kamionu se zkomplikovalo a podle Jirouškové potrvá ještě minimálně několik hodin. Provoz je sveden na objízdné trasy.

„Sedmapadesátiletý řidič nákladního automobilu s návěsem nepřizpůsobil rychlost zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možné předvídat. Při projíždění rovného úseku dostal na zasněžené vozovce s vozidlem smyk, vjel na pravou krajnici a poté sjel do silničního příkopu, kde se i snávěsem se otočil na pravý bok a narazil do tří vzrostlých stromů," tak popsala nehodu policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Z nehody si řidič odnesl lehká zranění se kterými putoval na ošetření do Domažlické nemocnice. Celkové škody na vozidle, návěsu a nákladu jsou přes 850 tisíc korun. 

Na zasněžené vozovce se dostala do smyku také devětašedesátiletá řidička osobního vozu, která jela od Domažlic směrem na Kdyni. I ona nepřizpůsobila rychlost vozidla, na rovném úseku dostala smyk a skončila v silničním příkopu.

Silnice v kraji jsou většinou mokré po solení, místy je na nich rozbředlá vrstva sněhu, ve vyšších polohách je sníh uježděný. Tvorba sněhových jazyků a závějí hrozí zejména na severním a jižním Plzeňsku, nebo na Tachovsku. Navátý sníh může být místy i na dálnici D5. S námrazami musí počítat zejména řidiči v okolí šumavské Gerlovy Hutě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky nehoda, nehoda na dálnici, sníh na silnici, uzavřená silnice, silnice, Plzeňský kraj, okres Domažlice, Babylón, okres Tachov, Klenčí pod Čerchovem, Postřekov, Německo, Domažlická nemocnice, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči pozor, silnice v kraji mohou nadále namrzat, někde je navátý sníh  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.