Počasí dnes13 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Autobus u Plzně narazil do odstaveného kamionu, jedna žena zahynula, dalších pět lidí se zranilo

, aktualizováno 26. srpna 2020, 12:35

Tragická nehoda se stala dnes krátce před půl šestou ráno u Sulkova. Autobus se tam střetl s odstaveným nákladním automobilem. Na místě zahynula šestatřicetiletá žena cestující v autobusu. Jeden další muž utrpěl středně těžké poranění a další čtyři pasažéři lehké zranění.

„Jedna žena utrpěla zranění neslučitelná se životem. Do fakultní nemocnice transportujeme osmačtyřicetiletého muže se středně těžkým poraněním. Dalšího muže a ženu jsme odvezli do stejné nemocnice s lehkým zraněním,“ informovali záchranáři. Mezi zraněnými je i řidič autobusu.

Později záchranáři dodali, že od dopravní nehody dodatečně ještě odvezli dva muže ročník 1974 a 1989 do fakultní nemocnice na Borech s lehkými poraněními. 

"Autobus narazil do zadní části kamionu, V autobusu cestovaly čtyři osoby včetně řidiče. Jednu z těchto osob jsme vyprošťovali přes prostor bočného okna," uvedl mluvčí krajský hasičů Petr Poncar. 

„Nehoda se stala v 05:15 na silnici I/ 26 za benzínovou čerpací stanicí ve směru na Sulkov. V pravém jízdním pruhu u odstaveného nákladního automobilu řádně označeného z důvodu poruchy, stál řidič a spolujezdec. Čekali na odtah. Ke střetu došlo na komunikaci asi 500 metrů za čerpací stanicí směr Sulkov. V autobuse dva cestující a řidič utrpěli zranení. Jedna osoba svým zraněním na místě podlehla. Zraněni byli i oba muži z porouchaného kamionu. Příčina a okolnosti jsou předmětem dalšího vyšetřování, uvedla k nehodě mluvčí policie Veronika Hokrová.

Dechová zkouška na alkohol u řidiče autobusu měla negativní výsledek. Uzavírka komunikace bude trvat ještě minimálně další dvě hodiny, záleží na ukončení všech praci složek IZS na místě

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR / HZSPK

Štítky nehoda, tragická nehoda, srážka autobusu s kamionem, úraz, Plzeň, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autobus u Plzně narazil do odstaveného kamionu, jedna žena zahynula, dalších pět lidí se zranilo  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.