Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nová páka na podvodníky, policejní vůz sám podle SPZ pozná, zda není auto kradené

Auto disponuje nejnovější technikou, například radarem, který během měření rychlosti dodá policistům veškeré informace o vozidle. Ti tak hned poznají, zda není auto kradené nebo zda nemá propadlou technickou.

Nový systém se jmenuje Ramer 10 C, ten dokáže rozpoznat registrační značky, díky tomu dokáže nahlédnout do registru vozidel a zobrazit tak nejen typ vozu, ale také platnost technické prohlídky. Tímto chytrým radarem teď disponují plzeňští městští strážníci.

„Městská policie Plzeň prioritně měří rychlost vozidel na úsecích s častou nehodovostí, v místech, kde dochází obvykle k překračování povolené rychlosti a také v blízkosti plzeňských základních a mateřských škol,“ vysvětlil radní o oblast bezpečnosti Martin Zrzavecký.

Seznam měřených míst je pravidelně zveřejňován na webových stánkách: mpplzen.cz.  V Plzni na několika místech probíhá i úsekové měření. Prvním místem, kde bylo spuštěno byla před pěti lety Plaská ulice v Bolevci. O tři roky později později přibyla další místa v ulici Folmavská a Koterovská.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MP Plzeň

Štítky Policie, doprava, rychlost, SPZ, technická, Městská policie, Plzeň, Martin Zrzavecký, Centrální registr vozidel, Bolevec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová páka na podvodníky, policejní vůz sám podle SPZ pozná, zda není auto kradené  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.