Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Bude to chtít pevné nervy, opravy silnic a tratí zkomplikují v létě provoz v Plzeňském kraji

Letní provoz na silnicích i železnici v Plzeňském kraji na několika místech zkomplikují naplánované stavby a opravy dálnice D5, silnic, mostů i kolejí pro vlaky i tramvaje. Akce naplánoval na léto Plzeňský kraj, Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), město Plzeň i Správa železnic. Do 6. srpna má být například omezený provoz na dálnici D5 u Mlýnce na Tachovsku, kde bude ve směru na Prahu provoz sveden do jednoho jízdního pruhu.

Přes léto se v Plzni opraví Tylova ulice, spodní stavba Rooseveltova mostu, most v Těšínské ulici nebo tramvajové tratě v Solní a Skvrňanské ulici, řekl primátorův náměstek pro dopravu Michal Vozobule (TOP 09). Celoplošná oprava vozovky, zastávek MHD a obnova signalizačního zařízení v Tylově ulici je naplánovaná od 1. července do 31. srpna a má stát více než 6,7 milionu korun. Město také 27. července zahájí opravu spodní stavby Rooseveltova mostu za téměř 12,3 milionu korun, opravy potrvají 70 po sobě jdoucích kalendářních dnů.

Stavbu město koordinuje s opravou čtyřproudé magistrály - Tyršovy a Jízdecké ulice, kterou od dubna provádí ŘSD. Tato oprava úseku silnice I/26 v délce 1,3 kilometru přijde na téměř 42 milionů a má trvat do poloviny listopadu. Pro dopravu kromě MHD bude po celé léto v Plzni uzavřen most v Těšínské ulici, kde se budou za 1,78 milionu korun měnit mostní závěry a opravovat asfalt.

"Plzeň opraví přes letní prázdniny také tramvajovou trať v Solní a Skvrňanské ulici. Opravy si vyžádají výluku tramvají na lince číslo 1 i 2," informoval Michal Vozobule. Úplná výluka tramvajového provozu kvůli opravě Solní je naplánována od 1. července do 15. září, na trati ve Skrvňanské ulice má být výluka od 1. do 23. srpna.

ŘSD bude o prázdninách pokračovat v Plzni ve velkých opravách Studentské ulice na silnici I/20 směrem na Karlovy Vary. Dvouletá rekonstrukce má skončit 30. září, město se na ní podílí rekonstrukcí zastávek, přeložkami inženýrských sítí a dalšími pracemi. Celková cena díla je přes 195 milionů korun, z toho podíl Plzně je 62,7 milionu korun.

Dále také ŘSD pokračuje s více než čtvrtmiliardovou stavbou silnice I/27 Třemošenský rybník - Orlík na frekventovaném tranzitním tahu na Most a Teplice. Pokračovat bude také až do podzimu dopravní omezení kvůli rozsáhlé stavbě na silnici I/27 v Železné Rudě na Šumavě nebo do poloviny září na silnici I/26 u Újezdu na Domažlicku.

Na železnici musejí cestující počítat například do 11. září s delší výlukou na trati 160 z Plzně do Žatce, kde jezdí mezi Žihlí a hlavním nádražím v Plzni náhradní autobusová doprava.

Plzeňský kraj v létě pokračuje například s opravami na průtazích Sušicí a Plánicí na Klatovsku nebo Kožlan na Plzeňsku. Opravuje také most v Drahoňově Újezdu na Rokycansku, kde je vybudovaná provizorní objízdná trasa s náhradním přemostěním vedle rekonstruovaného mostu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky silnice, dálnice D5, uzavírky, opravy, rekonstrukce silnic, Plzeňský, doprava, oprava, Plzeňský kraj, léto, Plzeň, Ředitelství silnic a dálnic, Správa železniční dopravní cesty, Praha, okres Tachov, Mlýnec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bude to chtít pevné nervy, opravy silnic a tratí zkomplikují v létě provoz v Plzeňském kraji  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.