Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Konec nutné objížďky, na silnici ze Sušice do Kašperek už mohou jezdit auta

Opět průjezdná je důležitá dopravní spojka mezi českou a bavorskou stranou Šumavy. Na silnici ze Sušice do Kašperských Hor tak opět mohou vyjet auta. Modernizaci se dokonce podařilo dokončit o něco dříve, což je dobrá zpráva pro obce přes které vedla objízdná trasa.

Modernizace se týkala přes 5 kilometrů dlouhého úseku, Správu a údržbu silnic Plzeňského kraje vyšla stavba na zhruba 266 miliónů korun.

„Pro sušickou oblast našeho závodu to byla finančně i délkou největší stavba. Trvala 16 měsíců i proto, že v šumavských podmínkách je zima, kdy se práce přerušují, prostě delší. Jsme rádi, že motoristé pojedou po bezpečné a kvalitní silnicí, vyhovující rostoucím nárokům na osobní, nákladní i autobusovou dopravu,“ říká Pavel Brůžek, ze společnosti Swietelsky stavební.

Práce byly náročné i kvůli tomu, že musely jít v některých úsecích až pět metrů pod úroveň původní vozovky. Na druhé straně kvůli rozšíření vozovky musela jít z cesty skála, ze které odsekali pacovníci tisíce metrů krychlových materiálu. Skalní masiv je také zpevněn sítěmi, aby neohrožoval provoz. Vozovka se také dočkala celkového zpevnění i v jejích okrajích směrem k řece. Nové jsou i propusti a mostky přes Račí a Opolenecký potok.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Swietelsky stavební

Štítky silnice, doprava, Šumava, Sušice, Kašperské Hory, modernizace, Pavel Brůžek, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec nutné objížďky, na silnici ze Sušice do Kašperek už mohou jezdit auta  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.