Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Pokud pojedete na chodské slavnosti autem, musíte počítat s několika omezeními

Na největší a nejstarší národopisný festival v Česku přijíždí každoročně desítky tisíc návštěvníků. Na příjezdových cestách do Domažlic je proto nutné počítat se zdržením. Někde navíc probíhají stavební práce. Například tento týden začali dělníci pracovat na obnově povrchu silnice mezi Chotěšovem a Zbůchem. Na stejné silnici pokračuje i další uzavírka mezi Horšovským Týnem a Semošicemi. Doprava tam vede jedním pruhem a řídí ji semafory.

Motoristé, kteří se chystají přijet do Domažlic na víkendové Chodské slavnosti-Vavřineckou pouť, musí počítat s několika omezeními na příjezdových cestách. Na hlavní silnici I/26 od Plzně může hned na dvou místech dojít ke zdržení.

V pondělí odstartovalo nové omezení mezi Chotěšovem a Zbůchem. „Dojde k obnově asfaltového souvrství vozovky včetně provedení nutných sanačních prací. Po provedení diagnostických průzkumů pak bylo rozhodnuto o nutnosti celkového zesílení konstrukce vozovky, a tedy i zvýšení stávající nivelity komunikace. Na zhruba 12 metrech v úseku před železničním přejezdem, kde není možné zvýšení nivelity komunikace, bude provedena zcela nová konstrukce vozovky," popsal mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Adam Koloušek.

První etapa prací skončí 25. srpna a zahrne rekonstrukce hospodářských sjezdů podél hlavní silnice. Omezení by neměla být tak výrazná, ale přesto ŘSD vzkazuje, že lze očekávat zdržení. Další navazující etapy na konci srpna a v září už si vyžádají částečné uzavírky.

„Na stejné silnici pokračuje částečná uzavírka mezi Horšovským Týnem a Semošicemi. Postupně se opravují propustky v tomto úseku. Doprava je svedena do protisměru a je řízena semafory,“ upozorňuje mluvčí Domažlic Josef Babor.

Řidiči jedoucí od Horšovského Týna do Domažlic nemohou využít trasu přes Týnské háje. Od konce Horšovského Týna po křižovatku se silnicí na Lazce a Blížejov je uzavřena z důvodu rekonstrukce vozovky. Motoristé proto musí jet po silnici I/26 přes Draženov.

Milovníci historie mohou vyrazit na Chodské slavnosti vlakem s parní lokomotivou Šlechtičnou

Už za pár dní ožijí Domažlice jubilejními 70. chodskými slavnostmi. Zájemci mohou přijet do chodské metropole i vlakem. O víkendu 10. a 11. srpna vypraví Iron Monument Club Plzeň (IMC) vlak tažený legendární parní lokomotivou Šlechtičnou. Vyjíždět...

 

„Komplikace jsou i na silnici od Poběžovic na draženovskou křižovatku. Průjezd Vlkanovem je z důvodu rekonstrukce vozovky uzavřen. Nejpohodlnější je jet z Poběžovic přes Meclov a za ním se napojit na silnici I/26,“ radí Babor.

Uzavírka rekonstruovaného mostu u Blížejova také znemožňuje využít přímou trasu ze Staňkova přes Osvračín a Blížejov na Domažlice.

„V Domažlicích se život řídí rčením do Chodských a po Chodských. Tedy investiční akce mající vliv na dopravu jsou před poutí dokončeny a nebo přerušeny. Uzavírky ve městě, s nimiž se návštěvníci setkají, jsou spojeny pouze s organizací slavností v rozsahu zpravidla jako v roce předchozím. Dovolím si návštěvníkům doporučit, aby k nám vyrazili s předstihem,“ doporučuje starosta Domažlic Stanislav Antoš (KDU-ČSL). Lidé by podle něj měli využít komunikace nižších tříd.

Během pouťového víkendu radnice také motoristům důrazně doporučuje využít záchytná parkoviště u kostela U Svatých a v Petrovické ulici, odkud bude jezdit kyvadlová autobusová linka do centra. Navíc obě parkoviště jsou v docházkové vzdálenosti. Parkování ve středu města, ale i v okrajovějších částech bude velmi komplikované.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Ředitelství silnic a dálnic Plzeňského kraje

Štítky dopravní omezení, chodské slavnosti, silnice I/26, oprava komunikace, výměna povrchu, ŘSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pokud pojedete na chodské slavnosti autem, musíte počítat s několika omezeními  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.