Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

K rychlejší jízdě lákají některé řidiče na Plzeňsku prázdnější silnice

Prázdnější silnice svádějí k velmi rychlé jízdě mimo obce i ve městech, řeklo novinářům několik motoristů z Plzeňska, kteří se setkali s nezvykle rychlými jezdci. Domnívají se, že se někteří řidiči méně bojí kontrol, protože policie teď musí plnit jiné úkoly.

Problémy s agresivnější jízdou jiných řidičů měli podle svých slov například na Rokycanské třídě v Plzni, za obcí Úlice i na dálnici D5. Obce na hlavních výpadovkách z Plzně ale podle oslovených starostů takový trend nezaznamenaly, podle policie kontroly na silnicích neubyly a jsou zaměřené právě na rychlou jízdu a na alkohol. Starostové odhadli, že doprava klesla o třetinu až 70 procent.

"Podílíme se na všech opatřeních souvisejících s nouzovým stavem, nadále ale stejně důsledně dohlížíme na veřejný pořádek v ulicích a na bezpečnost a plynulost dopravy," řekla krajská policejní mluvčí Martina Korandová. Dopravní ani pořádkové hlídky v kraji nejsou personálně oslabené. Přestupků řidičů na silnicích je podle mluvčí méně v souvislosti s významným úbytkem dopravy. "Ve většině případů se lidé chovají slušně, jsou zodpovědní, za což děkujeme. Bohužel jsou i tací, kteří na to hřeší, ale na to brzy 'dojedou'," řekla.

Větší provoz policie zaznamenává na Rozvadově na dálničním přechodu, kde se někdy v odpoledních hodinách a před víkendem tvoří kolony. Také tam ale počty osobních i nákladních aut klesly.

"Tady jezdí (řidiči) furt stejně rychle, možná jsou trochu více nabuzení. Doprava ubyla tak o třetinu, přecházení v obci je bezpečnější," řekl novinářům Pavel Rádl, starosta Horní Lukavice za Plzní, přes kterou vede tah na Železnou Rudu. Podle Michala Gottharta, starosty Líní u Plzně, kudy vede silnice I. třídy na Domažlice a Německo, je provoz pořád velký, ale zhruba o 20 procent menší než v době před pandemií. "Myslel jsem si, že to klesne víc, stále se obtížně přechází," uvedl Gotthart. Lepší je to podle něj jen večer a o víkendech.

"U nás je mrtvo. Projede pár aut. Šla jsem dvakrát přes přechod a ani jsme se nemusela zastavit, to se mi nikdy nestalo," řekla Eva Šimlová, starostka Kaznějova za Plzní na silnici Plzeň - Most. Starosta Chválenic Pavel Kvídera, obce na hlavním tahu na České Budějovice, odhadl pokles dopravy na 60 až 70 procent, hlavně u osobních aut. Jezdí pořád hodně kamionů se dřevem, dodal.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky policie, koronavirus, doprava, rychlost, měření rychlosti, pokuty, silnice, Plzeňský kraj, Plzeň, Úlice, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K rychlejší jízdě lákají některé řidiče na Plzeňsku prázdnější silnice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.