Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Silnice v Plzeňském kraji jsou po sněžení sjízdné, odpoledne se bude oteplovat

V Plzeňském kraji napadl v sobotu letošní první sníh, teploty klesly dnes v noci a ráno na minus pět až jeden stupeň pod nulou. Všechny silnice jsou ošetřené, sjízdné s opatrností, žádná není uzavřena, doprava nikde nestála, informoval dnes ráno dispečer krajské správy a údržby silnic. Větší nehody nejsou v regionu hlášeny.

Všechny vozovky jsou posolené, v okolí vodních zdrojů a přírodních rezervací posypané drtí. Sněžit už bude dnes jen lokálně a mírně, dnes ráno jsou například přeháňky na Rokycansku v Brdech. Vítr je slabý.

„Sněžilo ještě včera odpoledne i v noci na dnešek. Sypače vyjížděly v noci hlavně na Klatovsku ve vyšších polohách, téměř všechny na Sušicku a Horažďovicku, a na Tachovsku v České lese v okolí Přimdy," popsal dispečer krajské správy a údržby silnic Daniel Žižka

V regionu v sobotu napadlo od dvou do deseti centimetrů sněhu. Zejména dopoledne a v horách se mohou ještě tvořit zmrazky a náledí.

Podle Jany Adamovské z Českého hydrometeorologického ústavu v Plzni budou dnešní dopolední teploty v kraji kolem nuly, odpoledne by na Plzeňsku mohly vystoupat na jeden až dva stupně nad ní, na Šumavě kolem nuly.

„Bude ještě občasně sněžit v jižní polovině kraje od Plzně dolů, na severu toho bude méně," uvedla. Trvalejší přeháňky budou hlavně v Pošumaví a na Šumavě, kde by mělo během dne nasněžit tři až šest centimetrů, na severu jeden až tři centimetry. „V nejnižších polohách to bude v závěru dne přecházet v déšť se sněhem," řekla Adamovská.

V noci z neděle na pondělí se bude během noci dále oteplovat, k ránu už bude tepleji, v nižších polohách všude nad nulou, na horách kolem nuly. „Hranice sněžení se bude zvyšovat," dodala meteoroložka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SÚSPK

Štítky silnice, sjízdnost, ČHMÚ, doprava, výstraha, námraza, vítr, Plzeňský kraj, Český hydrometeorologický ústav, okres Rokycany, Plzeň, Brdy, Šumava, okres Klatovy, okres Tachov, Český les

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice v Plzeňském kraji jsou po sněžení sjízdné, odpoledne se bude oteplovat  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.