Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Narkoman úmyslně vletěl autem do domova důchodců a způsobil smrt jedné z klientek, dostal osm let

Osmiletým trestem potrestal Krajský soud v Plzni muže, který předloni v květnu doslova proletěl vchodovými dveřmi domova pro seniory v Tachově a zastavil se až na chodbě. Při incidentu se zranila třiadevadesátiletá stařenka, jež se lekla a upadla na zem. Na následky zranění a po prodělaném šoku žena za necelý týden zemřela. Podle obžaloby jednal muž úmyslně.

Původně čtyřiatřicetiletému muži hrozilo až 16 let ve vězení. Od soudu nakonec odešel s polovičním trestem. Obhajoba u soudu namítala, že mužovo jednáno ovlivnila duševní porucha, kterou si sám přivodil dlouhodobým užíváním pervitinu a marihuany. Předložila také vlastní znalecký posudek, podle něhož byl obžalovaný v době činu nepříčetný. Rozsudek není pravomocný a dotyčný se proti němu na místě odvolal. Rovněž má zaplatit náhradu škody zhruba 77 tisíc korun.

Nehoda se stala 31. května 2020. Z nepochopitelných důvodů se muž se svým vozem proboural až do haly domova s pečovatelskou službou. Na chodbě minul třiadevadesátiletou klientku domova, který se lekla a upadla na zem. Utrpěla vážná zranění, zejména zlomeninu pánve. Z nemocnice se už nikdy nevrátila a do týdne zraněním podlehla.

Po nehodě se snažil utéct

Podle policie se muž po nehodě pohyboval po zařízení, ze kterého následně utekl do zahrad přilehlých rodinných domů. Před policií dlouho neutíkal, hlídka ho brzy zadržela. Dechová zkouška i test na drogy byly negativní.

Okamžitě po události se vyrojily spekulace, že měl muž spory se svou babičkou, která byla klientkou domova. Muž od začátku tvrdil, že si vůbec nepamatuje na to, za jakých okolností a proč do zařízení vjel autem. Bezprostředně po činu byl motorista hospitalizovaný v plzeňské nemocnici. Lékaři u něj diagnostikovali toxickou psychózu, což je duševní porucha vyvolaná drogami. Do tohoto stavu se dostal poté, co přestal užívat léky. Ty měl brát na základě protitoxikologického ochranného léčení.  

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky nehoda, Tachovsko, Ejpovice, záchranka, zranění, obvinění, ublížení na zdraví, úraz, Krajský soud v Plzni, Tachov, domov, domov pro seniory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Narkoman úmyslně vletěl autem do domova důchodců a způsobil smrt jedné z klientek, dostal osm let  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.