Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ve Chvojkových lomech vznikla zbrusu nová venkovní tělocvična, obvod do budoucna počítá s jejím rozšířením

Nové street workoutové hřiště není určené jen pro náctiletou mládež. Disponuje totiž i prvky pro handicapované nebo seniory. O multifunkční sestavu byl mezi místními velký zájem, proto radnice druhého městského obvodu počítá i do budoucna s rozšiřováním této venkovní tělocvičny, kterou zájemci najdou v oblíbeném parku v Plzni na Slovanech.

„Oblíbený park jsme letos na jaře revitalizovali a v květnu jsme do něj nechali nainstalovat tři cvičební fitness stroje. Následovalo vybudování nové venkovní tělocvičny,“ sdělil starosta Slovan Lumír Aschenbrenner (ODS). Hřiště je určené pro všechny lidi starší 15 let.

Zájemci tam najdou například fitness stroj na procvičování kloubů a ramen. Nechybí ani zařízení pro procvičování dolních končetin a posilování svalstva. Prvky jsou antracitově šedé a ve stejné barvě je také nové hřiště, které vyšlo obvod na 777 tisíc korun. „Nové hřiště je umístěno vedle stávajícího jezírka,“ doplnil místostarosta obvodu Jan Fluxa (TOP 09).

„Chvojkovy lomy nyní nabízí širší možnosti sportovního vyžití, což je dobře. Streetworkoutové hřiště je multifunkční: vhodné jak pro seniory a mládež, tak i handicapované,“ upřesnila místostarostka Eva Trůková (ODS). Cvičební prvky jsou také umístěné před 13. základní školou nedaleko bazénu na Slovanech. Toto hřiště je velmi oblíbené a stejně tak je zájem i o cvičební prvky pro seniory na Božkovském ostrově.

Slovanská radnice letos ve Chvojkových lomech také investovala do obnovy mobiliáře. Návštěvníci tam najdou 16 nových laviček, nové odpadkové koše a obnovy se dočkal i záhon růží. Nově na místě kromě hřiště přibyly i stojany na kola a dva piknikové koutky. Do několika týdnů by tam mělo vzniknout i nové pítko s pitnou vodou.

Park Chvojkovy lomy vznikl v 60. letech 20. století na základě projektu Miloslava Hrubce a Bohumila Kmínka. Svoji současnou podobu park získal během rekonstrukce v letech 1995–1997 provedené podle návrhu architekta Václava Šmolíka. Od roku 2017 patří park Chvojkovy lomy pod správu Městského obvodu Plzeň 2 – Slovany.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Mo Plzeň 2

Štítky venkovní tělocvična, workoutové hřiště, cvičební prvky pro seniory, Slovany, Chvojkovy lomy, Plzeň 2-Slovany, Plzeň, ODS, Lumír Aschenbrenner, TOP 09, radnice, městská část

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Chvojkových lomech vznikla zbrusu nová venkovní tělocvična, obvod do budoucna počítá s jejím rozšířením  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.