Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na západě Čech opět padaly žhavé teplotní rekordy. V Plzni Bolevci naměřili 36,6 stupně

Tropické počasí i ve středu na řadě stanic v Plzeňském a Karlovarském kraji překonalo dosavadní teplotní rekordy pro dnešní den. Nejtepleji bylo na západě Čech v Plzni. Obě stanice Mikulka a Bolevec naměřily odpoledne shodně 36,6 stupně Celsia. Pro Bolevec to byl nový teplotní rekord, dosavadní rekord stanice byl 35,4 stupně z roku 2006. Na stanici Mikulka dnešní počasí na překonání rekordu nestačilo. V roce 2006 tu naměřili 36,8 stupně, což je stále platný teplotní rekord pro 20. červenec pro celý Plzeňský kraj.

Nové teplotní rekordy mají po dnešku také například ve Staňkově, Stříbře či v Konstantinových Lázních. Ve Staňkově na Domažlicku dnes teploměr ukázal 35,7 stupně Celsia, o půl stupně více než byl dosavadní rekord z roku 2006. Ve Stříbře na Tachovsku měli dnes 35,6 stupně, což bylo o stupeň víc než v dosud rekordním roce 2006. Ze stejného roku měli dosavadní rekord také v Konstantinových Lázních na Tachovsku. Dnes tam naměřili 34,5 stupně, o devět desetin stupně víc, než byl platný rekord. Na 35,5 stupně se vyšplhal teploměr také v Dobřanech na Plzeňsku, tam ale není dostatečně dlouhá řada měření, aby meteorologové hovořili o rekordech. Informovala o tom Marta Suchá z plzeňské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

V Karlovarském kraji bylo dnes nejtepleji v Sokolově - 35,8 stupně. Ani tam ale není ještě dostatečně dlouhá řada měření, řekla Suchá. V Karlových Varech naměřili 34,7 stupně, o desetinu stupně víc než byl rekord z roku 2006. Kromě Chebu mají nové rekordy i ostatní stanice v kraji. V Chebu bylo dnes 35,2 stupně, na překonání rekordu z roku 1865 to ale nestačilo.

I ve čtvrtek budou podle Suché na západě Čech panovat tropické teploty, budou ale nižší než dnes. V Plzeňském kraji by se měly držet do 32 stupňů, v Karlovarském do 31 stupňů. Pro 21. červenec má Plzeňský kraj platný regionální rekord 38 stupňů, Karlovarský kraj 34,4 stupně.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky počasí, teplotní rekord, tropické teploty, Plzeň Bolevec, rekord, Česko, Plzeň, Bolevec, Plzeňský kraj, Karlovarský kraj, okres Tachov, Cheb, Český hydrometeorologický ústav, Stříbro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na západě Čech opět padaly žhavé teplotní rekordy. V Plzni Bolevci naměřili 36,6 stupně  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.