Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Víkend otevřených zahrad je tady, Arboretum Sofronka láká na speciální program věnovaný včelám

Milovníci přírody si o tomto víkendu přijdou na své. Sobota a neděle totiž bude patřit oblíbené akci, která zájemcům zpřístupní 22 zahrad po celém Plzeňském kraji. Široké veřejnosti se otevře například Luftova zahrada, Zahrada u malíře v Klatovech a mnohé další. Řada míst navíc nabídne i speciální program jako jsou výstavy, autorské čtení a nebo komentovanou procházku po včelí stezce.

Nemáte plány na víkend? Pak vyražte třeba do Arboreta Sofronka, kde na zájemce čeká program věnovaný včelám. V sobotu od 12:30 a 16:15 se také koná komentovaná procházka po naučné stezce. Ve stejný den je také připravený program rodiny s dětmi. Na vše je vstup zdarma.

Na Víkend otevřených zahrad zve také Výukový areál s vodními prvky na hrázi Velkého boleveckého rybníka. V sobotu 11. června se tam koná Den s vodníkem Barchánem. Návštěvníci si budou moci prohlédnout výstavu dětských výtvarných prací. Vše doplní hravé přednášky a vše uzavře v 17 hodin průvod vodníků, hejkalů a bludniček. Na program navážou v neděli komentované prohlídky a vystoupení dětí ze Základní umělecké školy Chválenická.

Veřejnosti se otevřou i další místa jako jsou Luftova zahrada, Meditační zahrada – Památník obětem zla, Komunitní zahrada centra TOTEM v Těšínské ulici, Přírodní zahrada ZŠ a MŠ pro zrakově postižené a vady řeči v Lazaretní ulici, zahrada Gymnázia na Mikulášském náměstí a Klášterní zahrada dominikánů – Masarykova základní škola na Jiráskově náměstí. Více informací o akci najdete ZDE.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Správa veřejného statku města Plzně

Štítky víkend otevřených zahrad, akce, tip na víkend, Arboretum Sofronka, Luftova zahrada, zahrada, Plzeňský kraj, Klatovy, včela, výstava, Velký Bolevecký rybník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkend otevřených zahrad je tady, Arboretum Sofronka láká na speciální program věnovaný včelám  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.