Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zájemcům se otevřelo nové discgolfové hřiště, jde o teprve druhé podobné sportoviště v Plzni

Místo golfové hole máte speciální disk a netrefujete jamku, nýbrž ocelový koš. Tak lze ve zkratce popsat discgolf, který se těší čím dál větší popularitě. Nové hřiště teď najdou zájemci na Slovanech v těsném sousedství Škoda sport parku.

„Discgolf je zábavná a nenáročná hra pro každého bez rozdílu věku, která vychází z pravidel golfu. Ve světě již existují tisíce discgolfových hřišť s pevně instalovanými koši. Nejvíce, okolo pěti tisíc, se jich nachází ve Spojených státech, kde se discgolfu věnují desítky tisíc lidí. V Evropě jsou nejdále skandinávské země nebo Německo. U nás se nachází již přibližně 120 hřišť a další stále rostou,“ vysvětluje starosta druhého městského obvodu Lumír Aschenbrenner (ODS). V Plzni jde teprve o druhé discgolfové hřiště, první bylo otevřeno v Křimicích u pláže v srpnu 2019.

Hřiště na Slovanech je výjimečné především svou polohou. Nachází se sice ve městě, ale zároveň je obklopené zelení. „Jsem ráda za kladné ohlasy od místních hráčů, kteří se na nové hřiště těšili a někteří z nich sledovali průběh jeho budování. Již teď vím, že na novém hřišti plánují odehrát turnaje v rámci plzeňské ligy,“ řekla místostarosta Eva Trůková (ODS).

O zbudování hřiště se vedly debaty už v roce 2015. V úvahu připadalo několik variant, kde by mohlo vzniknout. „Ve hře byl Božkovský ostrov, ale ten nevyhovoval kvůli těsné blízkosti in-line dráhy. Současné hřiště stojí v místě budoucí plánované stavby Malostranských jezírek. Hřiště je velmi rozlehlé. Je rozvrženo na devět jamek a nebude oploceno, neboť jsme v zátopovém území. Nebylo třeba budovat nějaké komunikace, ani kácet, naopak jsme využili stávající zeleň. Cena za vše byla 325 tisíc korun,“ upřesnil místostarosta Jan Fluxa (TOP09).

Cílem hry discgolf je dokončit jamku, tedy zasáhnout koš na co nejmenší počet hodů. Hází se speciálními disky z učeného výhoziště. Po prvním výhozu hráč hází z místa, kde se disk zastavil a takto pokračuje dál, dokud netrefí disk do koše. Vítězem je ten, kdo dokončí celé hřiště s nejmenším počtem hodů. Frisbee golf, jak je také někdy tento sport označován, vznikl v 70. letech v USA a od té doby získal již statisíce příznivců po celém světě.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Martin Pecuch

Štítky discgolfové hřiště, sportoviště ve města, MO Plzeň 2, Slovany, Škoda sport park, Plzeň, golf, Škoda Sport, USA, ODS, Evropa, Německo, Lumír Aschenbrenner, TOP 09, Skandinávie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájemcům se otevřelo nové discgolfové hřiště, jde o teprve druhé podobné sportoviště v Plzni  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.