Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Noci budou mrazivé a přes den nad nulou, na horách se sněžení dočkáme koncem týdne

V příštích dnech bude sněžit nebo mrholit jen ojediněle, na horách má další sníh napadnout koncem tohoto týdne. Objeví se mlhy, někde i mrznoucí. Noci zůstanou mrazivé, přes den vystoupí teploty zpočátku na maximálně plus dva stupně Celsia, od čtvrtka teploměr může odpoledne ukázat až pět stupňů nad nulou. Vyplývá to z aktuální týdenní předpovědi počasí a informací na sociálních sítích Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Sníh, který na některých místech republiky o víkendu napadl, kvůli teplotám kolem pět stupňů nad nulou rychle roztál. „Dnes už bude chladněji a stále se mohou objevovat sněhové přeháňky, v nížinách to může být i déšť se sněhem. V příštích dnech už bude sněžení nebo mrholení velmi málo. Bude se tvořit nízká oblačnost a mlhy, po jejich rozpuštění bude svítit slunce. Nejvíc ho bude na horách," uvedli meteorologové.

V noci bude mrznout, v polovině týdne mohou teploty klesnout až k minus dvanácti stupňům, odpoledne se teplota dostane nejvýš na plus dva stupně. „Až od čtvrtka budou denní teploty vystupovat k pěti stupňům Celsia. Nový sníh připadne na horách na konci tohoto týdne," očekávají pracovníci ČHMÚ. 

A co předpovídají meteorologové pro Plzeňský kraj? V noci na úterý by měly teploty spadnout na -4 až -7 °C. Zítřek bude polojasný až jasný s nejvyššími teplotami od -2 do 1°C. Středa se ponese v podobném duchu s tím, že ráno a dopoledne můžeme místy očekávat mrznoucí mlhy. V noci teploty klesnou až na -10 °C, přes den bude od -3 do 1°C. Čtvrtek bude o něco teplejší, teploměr ukáže od 1 do 5°C. Obloha bude ráno oblačná, posupně se ale vyjasní. Konec pracovního týdne přinese oblačnost a teploty od 2 do 6 °C.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ski&Bike Špičák

Štítky počasí, předpověď, víkend, meteorolog, Plzeň, Plzenský kraj, hory, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noci budou mrazivé a přes den nad nulou, na horách se sněžení dočkáme koncem týdne  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.