Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

První víkend letošní zimní lyžařské sezóny proběhl i v lyžařském areálu Zadov na Šumavě, a to velmi úspěšně.

PR článek

Přesně po 348 dnech ode dne, kdy se naposledy zastavily lanové dráhy a lyžařské vleky v minulé zimní sezóně, se rozběhla na šumavském Zadově v pátek 10.12. v 8:30 ta nová.

„Pro začátek sezóny jsme perfektně připravili sjezdovku Pucalka v areálu Kobyla a v provozu byly a jsou lanová dráha Kobyla a lyžařský vlek Malá Kobyla. Podmínky na první dny lyžování byly skvělé, na otevřených sjezdovkách máme kolem 40-50 cm technického sněhu a k tomu ještě kolem 30 cm přírodního sněhu, takže jsme i upravili kolem 20 km běžeckých tras.“ řekl nám po startu sezóny ředitel LA Zadov Luděk Sáska a pokračoval i hodnocením prvního lyžařského víkendu: „Skvělým podmínkám odpovídala i návštěvnost, která byla téměř jako v hlavní sezóně a my jsme to ještě podpořili když jsme první den provozu dali všem našim návštěvníkům slevu 50 procent na veškeré jízdné," dodal Luděk Sáska

Bohužel dnešní zvláštní doba i po nás a našich návštěvnících žádá zvláštní opatření a přístup. Pro   zdraví je pohyb na horách určitě tím nejlepším, co mohou lidé udělat. I my jsme však povinni Usneseními vlády kontrolovat při provozu lanových drah a lyžařských vleků jejich plnění. Abychom zajistili provoz areálu po CELOU ZIMNÍ SEZÓNU věříme, že ve spolupráci s našimi návštěvníky vše zvládneme a pohyb na horách si společně užijeme.



Každý dospělý (nad 18 let) lyžař/snowboardista se tak musí prokázat potvrzeným certifikátem o očkování nebo prodělané nemoci covid-19. Netýká se to dětí do 12 let. U mládeže ve věku 12-18 let je kromě těchto certifikátů navíc možnost bezinfekčnost doložit i platným PCR testem. „Veškeré informace najdou naši návštěvníci na speciálně zřízené webové stránce www.lazadov.cz/covid, kterou budeme po celou zimní sezónu pravidelně aktualizovat.“

Lyžařský areál Zadov bude v další dny v provozu denně a to včetně večerního lyžování! „Provoz zahajujeme denně v 8:30 a ten denní končí v 16 hodin, večerní lyžování je potom v provozu denně mimo pondělí od 18 do 21 hodin – a do 17.prosince to bude za ceny VEDLEJŠÍ sezóny. V provozu budou denně samozřejmě i veškeré další služby, které areál nabízí – půjčovna, lyžařská a snowboardová škola, občerstvení. Rozhledna na skokanském můstku bude do 24.12. v provozu pouze o víkendech.“ doplnil Luděk Sáska.

Samozřejmě jakmile nám to počasí dovolí budeme se snažit co nejrychleji připravit do provozu další sjezdovky a případně i lyžařské vleky nebo areály – Lanovou dráhu Churáňov nebo areál na Nových Hutích. Všechny důležité informace o aktuálním stavu najdou zájemci na našich internetových stránkách www.lazadov.cz  , případně na sociálních stránkách zadovského areálu.

„Doufejme, že celá zimní sezóna proběhne tak dobře a bez komplikací jako ten první prodloužený víkend, přejeme všem krásný adventní čas a pokud Vám to dovolí předvánoční shon najděte si cestu za zdravím, třeba do lyžařského areálu Zadov,“ dokončil hodnocení začátku sezóny Luděk Sáska.

Ohodnoť článek

Štítky Zadov, lyžování, sezona, zima, vleky, turismus, lyžařské středisko, Šumava, lanová dráha, Kobyla

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První víkend letošní zimní lyžařské sezóny proběhl i v lyžařském areálu Zadov na Šumavě, a to velmi úspěšně.  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.