Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Medik si u psa vymýšlel choroby a pod vlivem drog ho podroboval bolestivým zákrokům, hrozí mu vězení

Neskutečné bolesti si musel vytrpět tříletý pes Artuš z rukou svého pána. Mladý student z Plzně si u psa vymýšlel různé diagnózy, které se pak snažil sám léčit. Jeho péče však psa zmrzačila. Podle obžaloby mladík zavedl psovi drén do břicha, dělal mu punkce jehlou nebo mu zavedl do konečníku rektální rourku. Pes se k veterináři dostal díky příbuznému, který ho našel ve zbědovaném stavu. Zvíře bylo apatické s hnisajícími ranami na břiše. U soudu mladík vinu odmítl, zvířeti by prý úmyslně nikdy neublížil.

Až šestiletý trest hrozí šestadvacetiletému mladíkovi za týrání zvířat. Podle obžaloby byl student medicíny posedlý péčí o svého čtyřletého mazlíčka. Psa plemene Jack Russel měl rád. Nejspíš až moc. Podle slov státní zástupkyně několik měsíců vymýšlel u zvířete vlastní a nepravdivé nemoci, které se snažil po svém vyléčit. Zvířeti podával léky a podroboval ho sérii bolestivých zákrokům. Naopak tříštivou zlomenou nohy u psa neošetřil. Vyděšené a zbědované zvíře našel mladíkovo příbuzný.

Na kliniku se zvíře dostalo za pověstných pět minut dvanáct. Artuš byl apatický, měl poškozené oko, nekrózy, hnisavé rány a poleptanou pokožku. Podle veterinářky byl mladík přesvědčen, že je pes nemocný a sám si vymýšlel neexistující diagnózy se kterými obešel několik klinik. Zřejmě se pak pokoušel zdravého Artuše kurýrovat, čímž psa zmrzačil. Nejhůře vypadala zlomenina stehenní kosti, kvůli které museli psa operovat.

U soudu přiznal, že bral drogy

Obžalovaný muž u soudu přiznal, že psa léčil podle svého uvážení. Pes byl podle jeho slov nemocný a veterinářům nevěřil. Při výslechu na policii také řekl, že byl s veterináři domluvený, že pokud bude nějaký lidský lék obsahovat stejnou účinnou látku jako lék, který by jeho pes potřeboval, může mu ho dát. Přiznal také, že v době, kdy podle obžaloby psa svými léčebnými zákroky týral, bral drogy. Aplikaci rektální rourky vysvětlil tím, že pes byl podle něj nafouklý, měl potíže s kýlou a zvětšenou prostatou. Zavedením rourky se mu údajně ulevilo.

Majitelku otřesně zubožené fenky obvinila policie z týrání zvířat

Vyšetřování otřesného případu týrání mladé fenky je u konce. Dvaadvacetiletá, dnes již bývalá majitelka psa, převzala obvinění ze spáchání přečinu týrání zvířat. Naprosto zuboženou fenku našla koncem března náhodná kolemjdoucí u popelnic v...

K případu se na naléhání médií vyjádřila i lékařská fakulta, podle které měl student pracovat v Biomedicínském centru v oblasti analýzy bakterií. „Nikdy se nepodílel na pokusech s experimentálními zvířaty, nikdy neměl přístup do laboratoří a prostor, kde se experimenty se zvířaty provádějí,“ uvedla škola v prohlášení.

Soud jednání odročil. Pokračovat by mělo v prosinci. Obžalovaný se léčí na psychiatrii.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com + Veterinární klinika Kleisslova Plzeň

Štítky krimi, soud, Plzeň, týrání zvířat, Artuš, pes, droga, veterinární lékař, John Russell

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Medik si u psa vymýšlel choroby a pod vlivem drog ho podroboval bolestivým zákrokům, hrozí mu vězení  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.