Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

U multifunkčního areálu Škodaland vzniknou parkovací místa pro obytné vozy

Karavanisté budou moci v příští letní sezoně využívat takzvané stellplatzy u oblíbeného areálu Škodaland v srdci Plzně. Na parkovišti by mělo vzniknout až pět míst pro obytné vozy různé délky. Podle vedení centrálního městského obvodu je prostor dostatečně velký, aby se tam mohli řidiči obytný vozů bez problémů pohybovat.

Pro karavany bude na stellplatzu možnost doplnit si čistou vodu, připojit se na elektrickou energii, vypustit šedou vodu z kuchyňky včetně možnosti vyprázdnění WC kazet. Radnice doufá, že se tímto krokem podaří přilákat do atraktivní lokality více návštěvníků.

„Sám jsem nadšený karavanista a těší mě, že vybudováním těchto stání doplníme infrastrukturu, která u nás zatím není dostatečná, a tím se nejen přiblížíme západní Evropě, kde jsou tato místa běžná, ale také naše krásné město turisticky zatraktivníme,“ říká starosta centrálního plzeňského obvodu David Procházka (ANO).

„Díky vybudování stellplatzu se rozšíří služby, které poskytuje areál Škodaland. Nyní jsme zahájili přípravu podkladů pro tento projekt a chtěli bychom vše dokončit před startem letní sezóny v příštím roce,“ doplnil místostarosta Petr Baloun (ODS).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Mo Plzeň 3

Štítky Plzeň, karavan, doprava, turisté, Škodaland, parkování, ANO 2011, Západní Evropa, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U multifunkčního areálu Škodaland vzniknou parkovací místa pro obytné vozy  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.