Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sobota ve znamení nehod, svou roli sehrál alkohol i hazardní jízda motorkářů

Velmi náročnou službu mají za sebou záchranáři z Plzeňského kraje. Během sobotního dne zasahovali u několika vážných dopravních nehod. V nemocnici skončila žena i malé dítě. Stejně tak tři motorkáři nebo řidič, který narazil do stromu a nadýchal bezmála 2,5 promile alkoholu.

Záchranáři se během soboty museli pořádně otáčet. Už v dopoledních hodinách se srazila u Třemošné dvě osobní vozidla. Podle informací od policie jel řidič se svým vozem od Plzně na Kaznějov a pravděpodobně nedal při odbočování přednost, což vedlo ke střetu s projíždějícím osobákem. „Z místa k dalšímu ošetření záchranáři transportovali ženu a dítě s lehčími zraněními do FN Plzeň na akutní příjem,“ říká mluvčí krajských záchranářů Mária Svobodová.

Už patnáct minut po poledni vyráželi záchranáři znovu do terénu. Tentokrát narazil u Míšova motorkář zezadu do osobního auta. Muž utrpěl středně těžká zranění. „Řidička s vozem Škoda Fabia jela od obce Míšov na obec Borovno. Z prvotního šetření vyplývá, že na přímém úseku řidička zpomalila z důvodu překážky na pozemní komunikaci a motorkář dle všeho nepřizpůsobil rychlost svým schopnostem, vlastnostem motorky a zezadu narazil do vozidla. Alkohol u obou řidičů byl vyloučen dechovou zkouškou. Přesnou příčinou a okolnostmi dopravní nehody se zabývají dopravní policisté,“ upřesnila policejní mluvčí Ivana Jelínková.

Alkohol i otáčení v křižovatce

Další motorkář utrpěl lehčí zranění u Petrovic. Na vině je tentokrát řidič osobního vozu, který se otáčel v prostoru křižovatky a nedal přednost přijíždějící motorce. „Dechové zkoušky u obou řidičů vyšly pozitivní. Motorkář nadýchal 0,18 promile a řidič vozidla 0,33 promile,“ vysvětlila policistka s tím, že nehodu nadále vyšetřují dopravní policisté. 

Krátce po třetí hodině odpoledne jel zhruba třicetiletý motorkář od Letkova směrem na Planou. Podle prvotních informací to vypadá, že nezvládl svůj stroj a ve vysoké rychlosti narazil do svodidel, přes která přeletěl. Z nehody si odnesl středně těžká zranění. O zhruba deset minut později jeli záchranáři na Tachovsko, kde řidič nezvládl řízení a narazil do stromu. Svou roli zde sehrál alkohol, muž nadýchal 2,4 promile.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS PK

Štítky nehoda, krimi, doprava, Plzeňský kraj, Plzeň, Třemošná, Sušice, alkohol, havárie, úraz, Fakultní nemocnice Plzeň, Kaznějov, Škoda Fabia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sobota ve znamení nehod, svou roli sehrál alkohol i hazardní jízda motorkářů  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.