Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jeden den a hned dva zubožení psi, ošetřovatelům v útulku došla slova

Kokršpaněl se srstí, která víc připomíná dredy a buldoček s velkým množstvím hnisavých ran. Dva pejsky přivezli do plzeňského útulku strážníci z odchytu. Jak dlouho majitelé obě zvířata zanedbávali se můžeme jen domnívat. Jisté však je to, že jejich léčba a hledání nového domova nějaký čas potrvá. Jsou to ale bojovníci a pomalu se dávají do pořádku.

Nevíme, jak dlouho se nebohá zvířata potulovala po ulici. Nyní jsou naštěstí už v péči veterinářů a na nový domov si počkají v plzeňském útulku, kde jim věnují náležitou péči. Kokršpaněl dostal jméno Oskar a nalezli ho v ulici Paškova stráň. Buldoček, nyní Hank, se potuloval v Křimické ulici.

„Oba pejsci byli ve velmi špatném zdravotním stavu. Momentálně probíhá intenzivní léčba. Nejsme schopni říct, jestli se u buldočka jedná o zanedbanou péči a neléčené kožní problémy nebo o něco jiného. U kokršpaněla byla srst dlouhodobě nestříhaná a zanedbaná,“ vysvětluje vedoucí útulku Petr Kokoška.

Buldočka musel veterinář oholit, aby se dostal ke všem hnisajícím ranám a mohl je pečlivě ošetřit. Podle pracovníků útulku se zvířeti hned velmi ulevilo a statečně drželo. Teprve až se vše zahojí, mohou uvažovat o hledání nového páníčka. Nebude to ale jednoduché.

„Adopce je v takové situaci poměrně složitá. Je problematické, když má zvíře za sebou takové trauma a je to běh na delší trať. Určitě dáváme přednost lidem, kteří mají se zvířaty zkušenost a hodně dáme i na to, jak si zvíře sedne s tím člověkem, který má zájem o adopci. Máme tady totiž zvířata, která k sobě nikoho nepustí a v tom případě je adopce problematická a zvířata jsou tu několik let a někdy zde i dožijí. Měli jsme tu psa i devět let,“ dodal Kokoška.

Ačkoli ještě není možné pejsky adoptovat, můžete útulku i tak pomoci. Aktuálně nejvíce uvítají rýži, hygienické podložky pod štěňata a koťata nebo plastové pelechy. Přehled toho, co útulek využije najdete ZDE. Naopak tam nenoste matrace, prošívané deky, polštáře nebo plyšáky.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Útulek pro zvířata v nouzi

Štítky pes, týrání, útulek, zanedbaná péče, Plzeň, kokršpaněl, buldoček, adopce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jeden den a hned dva zubožení psi, ošetřovatelům v útulku došla slova  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.