Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Noční požár v Plzeňské teplárenské způsobil škodu za 750 tisíc korun

Tři jednotky hasičů s jedenácti kusy techniky vyjížděly po jedné hodině ráno do areálu společnosti Plzeňská teplárenská, která je největším výrobcem a dodavatelem tepelné energie v Plzni. Požár vznikl na střeše jednoho ze zásobníků.

Hořela hydroizolace střechy nad jedním ze zásobníků. Požár jsme dostali pod kontrolu za dvě a čtvrt hodiny od příjezdu prvního vozidla na místo. Po ukončení hasebních prací jsme ještě provedli odstranění mouru z technologií,“ popsal zásah mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Kvůli žhnoucímu prachu, který je usazený mezi ocelovými nostníky střechy, zůstávají hasiči dále na místě. Aby se na místo lépe dostali, museli si postavit i malé lešení. Zásah odhaduje Poncar do večerních osmi hodin, pak místo zkontrolují pomocí termokamer.  Požár dodávky tepla neohrozil. Škody zatím předběžně odhadují na 750 tisíc korun.

„Policisté se požárem zabývají a věc je v prověřování. Nyní na místě probíhá ohledani místa činu. Ke zranění osob nedošlo" dodala policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS PK

Štítky požár, Plzeň, hasiči, Plzeňská teplárenská, krimi, střecha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noční požár v Plzeňské teplárenské způsobil škodu za 750 tisíc korun  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.