Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Silný vítr zaměstnal krajské hasiče, foukat bude ještě v dalších dnech

Bezmála tři desítky výjezdů k popadaným stromům mají za sebou hasiči v Plzeňském kraji. Silný vítr bude podle meteorologů foukat ještě během středečního dne. Výstraha platí od zítřejšího poledne do večerních hodin. Podle odhadů může vítr v nárazech dosáhnout rychlosti přes 65 kilometrů v hodině.

„Za dnešek evidujeme nárůst zásahů spojených se silným větrem. Vlna zásahů začala na Tachovsku, pokračovala přes Domažlicko, jižní Plzeňsko a přesunula se na Klatovsko. Ostatně jako většinou při podobné situaci,“ shrnul mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Varování meteorologů před silným větrem platí do dnešního večera a dále pak přes zítřejší odpoledne. Podle odhadů může vítr v nárazech dosáhnout rychlosti přes 65 kilometrů v hodině.

„Hrozí možná poškození stromů a lesních porostů a menší škody na budovách. Je tu riziko nebezpečí úrazu uvolněnými předměty a zlomenými větvemi, možné komplikace v dopravě. Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky a podobně. Dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel. Na horách omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií,“ upozorňují meteorologové.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS ČR

Štítky vítr, předpověď, počasí, polomy, výstraha, ČHMÚ, vichřice, Plzeňský kraj, okres Tachov, okres Domažlice, okres Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silný vítr zaměstnal krajské hasiče, foukat bude ještě v dalších dnech  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.