Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ministr zdravotnictví Jan Blatný končí, nahradit ho má Petr Arenberger

Spekulace nelhaly, vláda změní své složení. Novým ministrem zdravotnictví bude ředitel Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Petr Arenberger. Ve funkci nahradí Jana Blatného (za ANO), kterého dnes odvolal na žádost premiéra Andreje Babiše prezident Miloš Zeman. Premiér uvede nového ministra zdravotnictví do úřadu po poledni.

„Pan prezident mě dnes na žádost pana premiéra odvolal,“ pronesl na úvod své poslední tiskové konference Jan Blatný. „Sám za sebe mám čisté svědomí. Pracoval jsem vždy na základě své odbornosti. Celou dobu jsem si stál za použitím pouze schválených vakcín. Jen tak mohu zaručit, že jsou bezpečné,“ dodal.

Blatný chápe své odvolání jako politické rozhodnutí, na které měl Babiš právo. „Neočekávejte ode mě negativní komentáře směrem k vládě nebo prezidentovi. Měli bychom táhnout za jeden provaz,“ doplnil.

Naopak ministr školství Robert Plaga (za ANO) nebude odvolán ze své funkce, jak média rovněž spekulovala. „Mohu potvrdit, že žádné personální změny na ministerstvu školství se nechystají,“ odpověděla mluvčí ministerstva školství Aneta Lednová na dotaz České tiskové kanceláře. Plaga tak podle ní nadále zůstane ministrem.

Plagy se v úterý zastali rektoři i další zástupci vysokých škol a řada neziskových a profesních organizací ve školství. Ocenili ho jako dobrého ministra a upozornili, že jeho výměna by v současné krizi byla nezodpovědná.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto vlada.cz

Štítky vláda, koronavirus, opatření, ministerstvo zdravotnictví, Jan Blatný, ministr zdravotnictví, Petr Arenberger, Andrej Babiš, ANO 2011, Miloš Zeman, Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, Robert Plaga, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České rep

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ministr zdravotnictví Jan Blatný končí, nahradit ho má Petr Arenberger  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.